Ανανέωση:

Συνεχίζει να νοσεί και μάλιστα βαρύτατα το νοσοκομείο της Ρόδου αφού δεν έχουν καλυφθεί ακόμη οι ελλείψεις, σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Σε καταγγελίες σε ότι αφορά τα προβλήματα του νοσοκομείου, προέβη σήμερα μιλώντας στον Sky, η πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Πολύμνια Γαλανού.

Το πρόβλημα δεν περιορίζεται όπως διευκρίνισε η κ. Γαλανού στην Παιδιατρική Κλινική, από την οποία παραιτήθηκαν προσφάτως τρεις γιατροί.

Ωστόσο η κ. Γαλανού επέρριψε ευθύνες στη διεύθυνση της Κλινικής γιατί δεν έκανε σωστή πρόβλεψη και δεν έκρουσε πιο νωρίς τον κώδωνα του κινδύνου προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

«Η προϊσταμένη θα έπρεπε να είχε προειδοποιήσει νωρίτερα για το πρόβλημα ώστε να δίνονταν λύσεις «, είπε η κ. Γαλανού.
Σοβαρές ελλείψεις όπως είπε η κ. Γαλανού υπάρχουν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών αλλά και στη ΜΕΘ.

Μετά την παραίτηση του κ. Τριανταφύλλου από τη θέση του διευθυντή της ΜΕΘ στη μονάδα έχουν μείνει μόνο τέσσερις γιατροί, που δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες.
«Χρειάζονται περισσότεροι γιατροί για τη ΜΕΘ προκειμένου να ανοίξουν και περισσότερα κρεβάτια», είπε η κ.Γαλανού.

«Εμείς δεν θέλουμε να καταγράφονται τα προβλήματα μόνο. Θέλουμε λύσεις στα προβλήματα. Πώς να έρθουν γιατροί στο νοσοκομείο Ρόδου όταν δεν υπάρχουν και κίνητρα, για να μπορέσουν να δουλέψουν όπως πρέπει και να ζήσουν;», είπε η κ. Γαλανού.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών αναφέρθηκε και στον αριθμό των χειρουργικών αιθουσών που θα πρέπει να λειτουργούν στο νοσοκομείο Ρόδου.

« Στο νοσοκομείο λειτουργούν δύο αίθουσες. Χρειάζονται τουλάχιστον τρεις για να γίνονται χωρίς χρονοτριβή όλες οι επεμβάσεις», τόνισε.

Η κα. Γαλανού για να δείξει την έκταση, που έχει πάρει το πρόβλημα αναφέρθηκε στο παράδειγμα ενός ηλικιωμένου που είχε εισαχθεί με κάταγμα και έπρεπε να χειρουργηθεί.

Όμως όταν είδε πως ήταν σε αναμονή τέσσερις ημέρες και η επέμβαση του δεν είχε προγραμματιστεί ακόμη εξαγριώθηκε.

Αυτό δείχνει πως ενδεχομένως να υπάρχει μεγάλη αναμονή για τις επεμβάσεις στο νοσοκομείο της Ρόδου.

«Οι πολίτες πρέπει να απαιτήσουν και να τιμωρήσουν για τις πολιτικές που έχουν εφαρμοσθεί και δεν έδωσαν λύσεις αλλά επιδείνωσαν τα προβλήματα», είπε η κ. Γαλανού.

Επισημαίνεται ότι η διοίκηση του νοσοκομείου έχει θέσει αρκετέ ς φορές τα προβλήματα στην ΔΥΠΕ αλλά και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά λύσεις δεν δόθηκαν.

 62 total views,  2 views today