Ανανέωση:

Τα καταστήματα εξακολουθούν να έχουν κατεβασμένα τα ρολά, ενώ οι δρόμοι είναι έρημοι από κόσμο. Η εικόνα αποκαρδιωτική για τη Μεσαιωνική Πόλη, τέλος Ιουνίου, ελλείψει πελατείας λόγω covid-19.

Εκεί που αντάμωναν νέοι, ηλικιωμένοι, τουρίστες, ντόπιοι, επισκέπτες κι έσφυζε από ζωή μέρα και νύχτα, τώρα επικρατεί η απόλυτη ηρεμία και ησυχία, θυμίζοντας εικόνες από το καταχείμωνο κι όχι την καρδιά του καλοκαιριού.

Αρκετοί επιχειρηματίες σκέφτονται ν’ ανοίξουν από την 1η Ιουλίου που αναμένονται και τα πρώτα τσάρτερ στο νησί, ορισμένοι δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσουν φέτος τα καταστήματά τους, σε μία συρρικνωμένη σεζόν που κινείται κυριολεκτικά σε αχαρτογράφητα νερά, ενώ λιγοστές επιχειρήσεις άνοιξαν από τις πρώτες μέρες μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, κυρίως καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Αξιοπρόσεκτο είναι το γεγονός ότι πάρα πολλά καταστήματα, ακόμη και στον κεντρικότερο δρόμο της Μεσαιωνικής Πόλης, στην οδό Σωκράτους, έχουν βάλει ενοικιαστήριο ή πωλητήριο, ενώ παλαιότερες εποχές δεν μπορούσε να βρει κάποιος ούτε μία “τρύπα” για να ενοικιάσει, ειδικά στις κεντρικές οδούς….

 1,459 total views,  2 views today