«Το  πρόβλημα δεν είναι το μέλλον της κεντροαριστεράς αλλά το μέλλον της πολιτικής .  Δεν μπορεί να υπάρχει ευνομούμενο κράτος όταν ο θεσμός των πολιτικών κομμάτων δεν λειτουργεί σωστά»

Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων μιλώντας  σήμερα στον Sky ο πρώην βουλευτής και νομάρχης  κ. Γιάννης Παρασκευάς.

Με αφορμή τις εσωκομμματικές εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής ο κ. Παρασκευάς άσκησε δριμεία κριτικής γιατί το κόμμα που τόσα πρόσφερε στον τόπο έχει απαξιωθεί τόσο πολύ σε όλα τα επίπεδα.

«Το μοναδικό κόμμα που υπάρχει είναι το ΚΚΕ που έχει συγκεκριμένη δομή και πρόταση με την οποία μπορεί κανείς να διαφωνήσει ή να συμφωνήσει. Για τα υπόλοιπα κόμματα δεν υπάρχει τίποτε. Εμφανίζονται κατά καιρούς διάφορα μορφώματα δεξιά η αριστερά της ΝΔ που δεν έχουν μέλλον», τόνισε.

Επικράτησαν οι όροι κεντροαριστερά ή κέντρο ουσιαστικά σύμφωνα με τον κ. Παρασκευά για να υπάρχει διαβάθμιση σε ότι αφορά τη διαμόρφωση των θέσεων από τα κόμματα.

«Ο διαχωρισμός είναι σε σχέση με την πολιτική που ασκεί κάποιο κόμμα  και σε ποια κοινωνικά  στρώματα αντιστοιχίζεται  Αν υπάρχει ηγεσία που μπορεί να δει λίγο το μέλλον τότε διαμορφώνει πολιτική πρόταση. Αν δεν υπάρχει γίνεται διαχειριστής μιας υφιστάμενης κατάστασης. Αυτό που κάνει για παράδειγμα ο κ. Μητσοτάκης σήμερα. Διαχειρίζεται μια κατάσταση με στόχο όχι πως θα βελτιωθούν τα πράγματα να διαμορφωθούν συνθήκες που θα βελτιώσουν την κατάστ αση,  αλλά προσπαθεί με το οποιοδήποτε πασάλειμμα να κερδίσει την επανεκλογή του στην εξουσία. Δημιουργεί όμως και τα εργαλεία που τον βοηθούν  για να ασκήσει αυτή την πολιτική», είπε ο κ. Παρασκευάς.

Επίσης όπως είπε έχουν κατεδαφιστεί οι θεσμοί που προστάτευαν τα κοινωνικά δικαιώματα .

«Λόγω και των καταστάσεων του κορονοϊού  θεσμοθετούνται πράγματα χωρίς να υπάρχει αντίδραση. Για μένα το κόμμα είναι ένα το ΠΑΣΟΚ και όχι το ΚΙΝΑΛ»  , είπε.
Ο κ. Παρασκευάς αναφέρθηκε και στις οφειλές των κομμάτων αλλά και στους επικεφαλής κομμάτων όπως ο κ. Θεοδωράκης και ο κ. Καμμίνης.

«Έρχεται η παράταξη ή η ανώνυμη εταιρεία ελέους όπως την αποκαλώ εγώ και θέλει να εκλέξει πρόεδρο. Δηλαδή τίνος πρόεδρο; Και ποιόν θα  εκφράζει όταν θα εκλεγεί; Διαφωνώ με την όλη διαδικασία. Όλοι αυτοί που είναι φερέλπιδες χαλίφηδες  δεν ήταν μέσα σε αυτό τον πολιτικό χώρο τόσα χρόνια; Αυτοί δεν έχουν τη μεγάλη ευθύνη για την πολιτική εξαΰλωση αυτού του πολιτικού χώρου; Δεν έχουν ευθύνη γιατί αυτός ο πολιτικός χώρος που έχει προσφέρει τόσα πολλά στον τόπο απαξιώθηκε τόσο πολύ σε όλα τα επίπεδα; Πως θα πρέπει να εμπιστευθώ ένα από όλους αυτούς για να γίνει πρόεδρος και κυρίως όταν δεν εκφράζουν ουδεμία άποψη;», αναρωτήθηκε ενώ αναφέρθηκε και στο διάλογο που είχε  με τον κ. Λοβέρδο μέσω συνεργάτη του βουλευτή που προσφάτως ήρθε στη Ρόδο.

Αναφορά χαρακτήρισε τραγικό το γεγονός ό τι όπως είπε για τρία υπουργεία την ευθύνη έχουν στελέχη που εκφράζουν ακροδεξιές απόψεις.

Με αφορμή τις αναφορές του κ. Μητσοτάκη για τις εκλογές γεγονός που δείχνει ενδεχομένως  ότι δεν είναι πολύ ο χρονος που θα οδηγήσει σε αυτές και στο ερώτημα τι θα πράξει το ΠΑΣΟΚ  ο κ. Παρασκευάς είπε:

«Ρώτησα τον κ. Λοβέρδο με ποια πολιτική θα αντιπαρατεθεί στον κ. Μητσοτάκη και στην πολιτική που εκφράζει.  Και στα ΜΜΕ υπάρχει φραγή από τη μια και από την άλλη  υπάρχουν πλείστοι αγιογράφοι του πρωθυπουργού. Αποτελεί ερωτηματικό για μένα  το πώς θα γίνει η αποκαθήλωση του. Επίσης ζήτημα είναι το τι συμβαίνει στη ΝΔ.. Η λεγόμενη λαική δεξιά δεν είναι η ευτυχέστερη με όσα συμβαίνουν εντός του κόμματος. Βλέπουμε την εξυπηρέτηση συμφερόντων. Κάποιους τους  έχει στομώσει με  τα χρήματα που μοίρασε και νομίζει πως θα δημιουργήσει κομματικό στρατό. Πλανάται πλάνη οικτρά»

Ο κ. Παρασκευάς είπε πως δεν υπάρχει πολιτική οικονομικής ανόρθωσης.

“Το θέμα είναι πως θα μοιραστούν τα χρήματα στις εταιρείες ντόπιες ή ξένες. Στον τόπο μας ποιο ζήτημα λύθηκε; Περάσαμε την πανδημία και φθάσαμε στο σημείο το σύστημα υγείας να είναι σε κατάρρευση. Το ζήτημα είναι να βάλουν τους ιδιώτες στην υπόθεση”, τόνισε.

 

 313 total views,  2 views today