Ανανέωση:

Ενωση Ξενοδόχων ...μη ημετέρων;

  • Κατ' αποκλειστικές πληροφορίες, λόγω των έντονων παραπόνων για κατηγοριοποίηση των ξενοδόχων σε ...ημετέρους και μη, νέα Ενωση ξενοδόχων ετοιμάζεται που σύντομα θα ...σκάσει μύτη!

Το απίστευτο «παρεάκι» των …ηγεμόνων αυτού του τόπου βρήκε ακατάλληλη στιγμή για να χτυπήσει τον υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα.

Ηταν πράγματι μια απρεπέστατη πολιτικά κίνηση που ξεκίνησε από τον περιφερειάρχη με τις χτεσινές δηλώσεις του – στις οποίες καταφέρεται κατά του Υπουργείου Τουρισμού για την κατηγοριοποίηση των νοσοκομείων -και ακολούθησαν σχεδόν παράλληλα (αλλά εννοείται συνεννοημένα) οι της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου δια του προέδρου της κ. Μαρκόπουλου.

Ο τελευταίος έφτασε στο …απροχώρητο να στείλει και επιστολή κατά του κ. Κόνσολα την οποία δημοσιοποίησε «εφ’ άπαξ» για να μην δεχθεί κριτική ή σχόλια από τα άλλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της περιοχής.

Το απίστευτο βέβαια είναι πως την επίθεση ο κ. πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων έκανε με την επιστολή που μόνος αποφάσισε και μόνος συνέγραψε, χωρίς να λογαριάζει πως έχει κι άλλους στο συμβούλιο που ηγείται (κατά την προσφιλή μέθοδο του μέντορα του,  δημάρχου της Ρόδου που ακολούθησε στην ΠΕΔ).

Η επιστολή που απέστειλε αναφέρει:

Καταλαβαίνουμε ότι οι πόροι της κυβέρνησης δεν είναι ανεξάντλητοι και ότι προσπαθεί με τις επεμβάσεις της, να μειώσει τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας στην οικονομία, κάτι το οποίο στην πρώτη φάση της πανδημίας θεωρούμε ότι έκανε επιτυχώς. Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν προχθές δεν βοηθούν, αφενός στην μείωση του λειτουργικού κόστους των ξενοδοχείων, κάτι το οποίο θα παρακινούσε περισσότερους συναδέλφους να ανοίξουν με χαμηλότερες πληρότητες και αφετέρου, διατηρούν τον ΦΠΑ διαμονής στα ίδια υψηλά επίπεδα – υψηλότερα από όλες τις βασικές ανταγωνίστριες χώρες. Το όφελος από τη μείωση στο ΦΠΑ του τουριστικού πακέτου είναι κάτω του 1%!, και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ήταν ακόμη χαμηλότερη, μόλις 0,90 μονάδες, με όφελος για τον εργοδότη 0,38%!

Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει επαρκής ζήτηση έτσι ώστε οι πληρότητες να δικαιολογούν το άνοιγμα των ξενοδοχείων μας, με πιθανότατα αυξημένο κόστος λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όμως παραμένουμε εξαιρετικά επιφυλακτικοί ως προς τη δυνατότητα της πλειοψηφίας των ξενοδοχείων να επαναλειτουργήσουν.

Τέλος, η Ρόδος θα συνεχίσει να εντείνει τις προσπάθειές της για την επανεκκίνηση του τουρισμού, αντίθετα με την κατάταξη του νησιού στη Β’ ζώνη επικινδυνότητας. Θεωρούμε ότι αυτή η κατάταξη είναι εσφαλμένη και εάν οφείλεται σε ελλείψεις υποδομών ή προσωπικού, είναι ζωτικής σημασίας να θεραπευτούν για το καλό της τοπικής και εθνικής οικονομίας.

Με τιμή, Μανώλης Γ. Μαρκόπουλος Πρόεδρος – Κωνσταντίνος Μηνέττος Γενικός Γραμματέας ΕΞΡ »

Όπως αναδεικνύεται από την επιστολή αυτή, ο κ. Μαρκόπουλος βάλλει κατά της κυβέρνησης με ευθείες βολές,  αναφέρεται στην κατάταξη του νοσοκομείου στη β’ ζώνη αλλά και στα ζητήματα ΦΠΑ κλπ, για τα οποία ο κ. Χατζημάρκος είχε ανοίξει τον …χορό με τις δακρύβρεκτες ανακοινώσεις εναντίον των μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. 

Για να διασκεδαστούν «ολίγον τι» οι αντιδράσεις, σήμερα, από το επίσημο όργανο του ο κ. Χατζημάρκος βγήκε να μιλά για …αρουραίους (αυτοί πάντως που τα …παίρνουν με δόλωμα τη λαγάνα και με τις πάσες, είναι περισσότερο στο σκοτάδι των ποντικών και των υπόγειων διαδρομών τους).  Σήμερα διαλαλεί πως μίλησε με τον κ. Θεοχάρη και με το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Χατζημάρκος, τονίζοντας πως του υποσχέθηκαν ενέργειες για να επανορθώσουν την αδικία, τάχα και δήθεν για να επιρρίψει τις ευθύνες στον υφυπουργό Τουρισμού κ. Κόνσολα, με τον οποίο δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις και για την θέση του οποίου στο Κοινοβούλιο πολύ θα ήθελε να αναδειχθεί …μνηστήρας!!

Η ενορχήστρωση έχει γραφεί από χτες στο skyrodos.gr. Είναι μια τακτική πολιτικών κινήσεων που η παρέα του κ. Χατζημάρκου ξεκίνησε λίγο …νωρίς.

Αξίζει να παρακολουθούμε τις ενέργειες αυτής της …παρέας, βήμα- βήμα!

 

 3,634 total views,  22 views today