Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για τον εκτός σειράς εμβολιασμό του Περιφερειάρχη και την παράνομη μετακίνηση του στη Χάλκη, με ιδιωτικό σκάφος, διέταξε χθες η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου προς τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, για την εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης.

Η εξέλιξη αυτή επήλθε, μετά τη δημοσιοποίηση και ανάδειξη, της είδησης από τον sky και το μπαράζ παρεμβάσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης που έθεσαν το θέμα με ανακοινώσεις και ερωτήσεις τους στη Βουλή.

Σημειώνεται δε ότι το σύστημα του ΕΟΔΥ επιτρέπει τον εμβολιασμό της δεύτερης δόσης σε άλλο τόπο από την πρώτη δόση με ηλεκτρονική δήλωση. Άρα μπορεί όποιος έκανε την πρώτη δόση στη Χάλκη ή αλλού, να κάνει τη δεύτερη εδώ ή στην Αθήνα την αντίστοιχη ημερομηνία.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη της υπόθεσης με την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Μανώλης Γλυνός, μιλώντας στον sky, τόνισε ότι “κάποιοι τώρα ψάχνουν για φθηνές δικαιολογίες”. “Το ότι παραγκώνισε τους πολίτες, προσπερνώντας τη σειρά τους στον εμβολιασμό, δείχνει σε μεγάλο βαθμό αλαζονεία και έλλειψη σεβασμού στην κοινωνία”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο κ. Γλυνός εξαπέλυσε τα βέλη του κατά του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αφωνία που επέδειξε –όπως είπε- με την κατάταξη της Ρόδου στην κατηγορία με το βαθύ κόκκινο, όταν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι λιγοστά στο νησί. “Κανείς δε μίλησε σε αντίθεση με τους δημάρχους των τεσσάρων νησιών που υπάγονται στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου -Καστελλόριζου, Σύμης, Χάλκης και Τήλου- που την πρώτη ημέρα αντέδρασαν όταν συμπεριελήφθησαν στον επιδημιολογικό χάρτη στην ίδια κατηγορία με τη Ρόδο”, επισήμανε προσθέτοντας ότι ο κ. Χατζημάρκος δε μίλησε για να μη δυσαρεστήσει την Κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωση του το ΜέΡΑ25 αναφέρει ότι «Δεν μπορεί τελικά ν’ αφουγκραστεί και να κατανοήσει την αγωνία της κοινωνίας η Περιφερειακή αρχή ούτε… και με εισαγγελική παρέμβαση», σημειώνοντας ότι τα ερωτήματα που από την ημέρα του συμβάντος, το ΜέΡΑ 25, με ανακοινώσεις και ερωτήσεις στη Βουλή θέτει επιτακτικά, ζητούν απαντήσεις γιατί οι πολίτες αγωνιούν, για το πρόγραμμα εμβολιασμού που καθημερινά ακούν πως θα «τρέξει» ενώ βλέπουν τους αρεστούς της κυβέρνησης, να τους ποδοπατούν για να  προλάβουν να θωρακίσουν την υγεία τους.

Το μέλος του ΜέΡΑ25 Θανάσης Μπαράκας δήλωσε μεταξύ άλλων στον sky ότι ακόμη και την ύστατη στιγμή ο Περιφερειάρχης μιλάει για λάσπη, δείχνοντας να μην έχει καταλάβει τίποτα.

Για απελπισμένη επιχείρηση για την «Προστασία Χατζημάρκου» που έπεσε στο κενό κάνει λόγο ο επικεφαλής της παράταξης Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου Χαράλαμπος Κόκκινος.

Τέλος, από την πλευρά του ο Σάββας Πεταλάς υποστήριξε μιλώντας στον sky ότι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, τόσο η συμπολίτευση, όσο και η αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι “μονόφθαλμη”. Επιπλέον, ο κ. Πεταλάς ισχυρίσθηκε ότι ευθύνες πλην του κ. Γιώργου Χατζημάρκου, εξίσου αναλογούν και στον Δήμαρχο Χάλκης Άγγελο Φραγκάκη για τον εκτός σειράς εμβολιασμό του Περιφερειάρχη και ενώ δεν είναι δημότης του νησιού, με το όνομά του να συμπεριλαμβάνεται από τις προηγούμενες ημέρες στη λίστα των ονομάτων.

 596 total views,  2 views today