Σε 45 μέρες περίπου αναλαμβάνει η νέα Δημοτική Αρχή στο δήμο της Ρόδου και ο Αντώνης Καμπουράκης φαίνεται πως βρίσκεται σε στάδιο διερεύνησης προθέσεων και αναζήτησης προσώπων και ισορροπιών για να μπορέσει χωρίς προβλήματα να διοικήσει.

Το αχανές του δήμου φαίνεται πως προβληματίζει τους στενούς συνεργάτες του νέου δημάρχου και τον ίδιο, αφού κατά τις εκτιμήσεις:

  1. Δεν έχει οριστεί το επιτελείο που θα προχωρήσει στην αξιολόγηση πολιτικών αλλά και προσώπων σχετικών με τα δημοτικά διαμερίσματα.
  2. Κόντρα μεταξύ των πρωτοκλασσάτων στελεχών της νέας Δημοτικής Αρχής είναι από την προεκλογική περίοδο σε πλήρη εξέλιξη, χωρίς αυτό να είναι αντιληπτό – πρακτικά αλλά και θεωρητικά – από τον ίδιο τον κ. Καμπουράκη. Εχουν για διάφορους λόγους δημιουργηθεί ομάδες που θα ήθελαν να έχουν το πάνω χέρι στη διοίκηση, μη υπολογίζοντας στον ίδιο τον δήμαρχο και στις δικές του προθέσεις.
  3. Ο ρόλος της Περιφέρειας με τον πατερναλιστικό ρόλο που θέλει να επιβάλει, προωθεί μια αντίληψη κάλυψης του νέου δημάρχου, αφού μάλιστα με την συναίνεση του κ. Καμπουράκη συνεντεύξεις τύπου και “συσκέψεις” φέρνουν αναιμικά αλλά ουσιαστικά, εικόνα πως η πλευρά Χατζημάρκου έχει το …πάνω χέρι!!

Εκτός από τις παρατηρήσεις αυτές, διαφαίνεται η μεγάλη αδυναμία σε στελέχη που διαθέτουν την εμπειρία για να μπορέσουν να βγάλουν πολιτική δουλειά κι έτσι οι δυό ομάδες που θα κονταροχτυπηθούν για την νομή και για την διαχείριση της Εξουσίας θα είναι η ομάδα του Ιατρίδη και η διαφαινόμενη να δημιουργηθεί “ούτως ή άλλως”, με επικεφαλής τον Κώστα Ταρασλιά (ο τελευταίος, λόγω της προηγούμενης θητείας και εμπειρίας που διαθέτει πλέον).

Οι επόμενες ημέρες είναι καθοριστικές για την έναρξη της λειτουργίας της νέας Δημοτικής Αρχής. Αυτό φαίνεται πως το γνωρίζει καλά ο νέος δήμαρχος ο οποίος, χωρίς να ενημερώσει ομαδάρχες και άλλους, άρχισε να δείχνει τον προβληματισμό του με ξαφνικές επισκέψεις σε υπηρεσίες ελέγχοντας όσα μπορούν προς το παρόν να ελεγχθούν! Μάλιστα ο ίδιος δέχεται και εισηγήσεις να απογαλακτισθεί από την Περιφέρεια αφού ως τώρα φανερώνει τις προθέσεις και βγάζει την εικόνα του “πολιτικού προϊσταμένου”… Αλλωστε το ίδιο έπραξε με την ομάδα Ιατρίδη, με εξαιρετική επιτυχία.