Το Τμήμα Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ρόδου, διοργανώνει και υλοποιεί πεζοπορική διαδρομή, 5 χλμ. περίπου, εντός της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 στις 10:00 το πρωί, με αφετηρία την είσοδο που οδηγεί στο Θέατρο της Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη» και με διαδρομή εντός της συνολικής περιμέτρου της  Μεσαιωνικής Τάφρου, έξοδο από την πύλη προς τον κεντρικό σταθμό ταξί και επιστροφή στο σημείο εκκίνησης μέσω της Πύλης της Ελευθερίας, της Πλατείας Μουσείου, της Πλατείας Ιπποκράτους, Πλατείας Εβραίων Μαρτύρων, της Παναγίας του Μπούργκου και της Πύλης Ακαντιάς.

Η δράση πραγματοποιείται με την σημαντική υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, καθώς και με τη συνεργασία του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου, ειδικότερα του επιφανούς στελέχους του, Αντιπροέδρου κ. Ξυλουρά Νίκου & Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών, ο οποίος θα πραγματοποιήσει εκτεταμένο σχολιασμό του σημαντικού αρχαιολογικού θέματος των «Μεσαιωνικών Οχυρώσεων».

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα αναλυτικά:

Καλούμε λοιπόν όλους τους φίλους πεζοπόρους, καθώς και εκείνους που ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν με εμπεριστατωμένες και τεκμηριωμένες γνώσεις τα ιστορικά ενδιαφέροντά τους, να αφήσουν την ημερομηνία της Κυριακής 7 Απριλίου 2019, «ανοικτή» και να μας ακολουθήσουν. Είναι απαραίτητος ο αθλητικός ρουχισμός, τα αθλητικά παπούτσια, το καπέλο, αλλά και μικρό σακίδιο με ατομικό  νερό, απαραιτήτως, και ένα μικρογεύμα, για όποιον το επιθυμεί.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται σθεναρά από  τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου μας και ειδικότερα από τον καθ’ ύλην αρμόδιο Αντιδήμαρχο για θέματα Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Χατζηιωάννου Ελευθέριο.

Η αφίσα και το έντυπο υλικό για την προώθηση της δράσης αυτής είναι χορηγία του Τυπογραφείου – Γραφικές Τέχνες, Νίκου Χατζηκαλημέρη, ενώ το «Ραδιόφωνο Λυχνάρι» είναι ο ραδιοφωνικός χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης.

Η  επίσημη Ιστοσελίδα είναι το  Rodos Events ως ο  διαδικτυακός χορηγός προβολής της .

Το «Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών, Ναυαγοσωστών» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Περιφερειακό Τμήμα Ρόδου, θα συνδράμει σημαντικά στο θέμα της ασφάλειας των συμμετεχόντων πεζοπόρων μας, ενώ θεωρείται όπως και σε κάθε άλλη δράση μας, άλλωστε, αυτονόητη η  αρωγή της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου.

Η προαναφερόμενη ξενάγηση θα γίνει με την ευγενική χορηγία του εξειδικευμένου συστήματος της ομώνυμης εταιρεία «Speakeasy (Tour Guide System)», η οποία παρέχει καθημερινές υπηρεσίες παράδοσης και παραλαβής συστημάτων ξενάγησης. Με ένα ειδικό σύστημα πομποδεκτών, άτομα ενός ολιγομελούς εκδρομικού γκρουπ, αλλά και αρκετών δεκάδων ακόμα έως και εκατοντάδων, μπορούν να ακούν απευθείας το ξεναγό τους από την ίδια συχνότητα στην οποία είναι συνδεδεμένοι. Το πρωτοποριακό αυτό σύστημα ξενάγησης επιτρέπει στον επισκέπτη να ακούει τον ξεναγό του μέχρι και σε 100 μέτρα απόσταση, χωρίς αυτός να καταβάλει υπέρμετρη προσπάθεια ούτε και να φωνασκεί, επιπροσθέτως, εντός ενός αρχαιολογικού ή άλλου σημαντικού πολιτιστικού χώρου.

Περαιτέρω σχετικές πληροφορίες στο τηλέφωνο 2241035937 του Τμήματος Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ρόδου (Δευτέρα – Παρασκευή 08:00 -15:00).

 408 total views,  2 views today