Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου (ΑΝ.ΔΩ.), σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, πραγματοποίησαν χθες τον «Περίπατο Ιστορίας: 2.500 χρόνια ιστορίας σε 200 μέτρα».

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Δρ. Σπύρος Συρόπουλος ξενάγησε το κοινό στην οδό Παναιτίου όπου κατά μήκος της διατηρούνται τα ίχνη όλων των εποχών και των λαών που κατοίκησαν στο νησί στα 2.500 χρόνια ιστορίας του. Στη συνέχεια στο Κατάλυμα της Ισπανίας πραγματοποιήθηκε ομιλία με τίτλο: «Ο Κολοσσός του Ήλιου και το θαύμα της Ελληνιστικής Ρόδου». Ο κόσμος αγκάλιασε την εκδήλωση και η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή. Η βαθιά γνώση του αντικειμένου, η μακρόχρονη ιστορική έρευνα αλλά κυρίως η αγάπη του κ. Συρόπουλου για τη Ρόδο, καθήλωσαν τους συμμετέχοντες σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δωδεκανήσου, φιλοξενείται από το 2000 στην Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου και αποτελεί μέλος του δικτύου EuropeDirect. Στο δίκτυο συμμετέχουν 17 συνολικά κέντρα στην Ελλάδα ενώ σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι περίπου 450.

Τα κέντρα συμπληρώνουν και υποστηρίζουν τις δραστηριότητες επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και άλλων θεσμικών οργάνων και οργανισμών της ΕΕ.

 406 total views,  2 views today