Περίπου 80 αθλητές και αθλήτριες από την Κω, τη Ρόδο, την Κάλυμνο, τη Νίσυρο και το εξωτερικό και 40 περίπου παιδιά, συμμετείχαν στον αγώνα του ενός χιλιομέτρου στο 4ο KOS CITY RUN, τον οποίο συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Κωακός Αθλητικός Όμιλος Φιλίνος.

Οι αγώνες δρόμου ήταν 20χλμ από την πλ. Ελευθερίας μέχρι Άη Γιώργη Πετρουμιανό κι επιστροφή, 10χλμ με 5 γύρους από πλ. Ελευθερίας – Λιμάνι – Λιμεναρχείο, 5χλμ με εκκίνηση από το λιμάνι και ενός χλμ για τα μικρά παιδιά) που διοργάνωσε με επιτυχία ο Κωακός Αθλητικός Όμιλος Φιλίνος. 

Η εκκίνηση για τα 20 χλμ (πλ. Ελευθερίας, Ψαλίδι, χωματόδρομο δεξιά από Sun Palace, Αι Γιώργη Πετρουμιανό – Αγ. Φωκά) δόθηκε λίγο μετά τις 16:00 μμ στην πλ. ελευθερίας, όπου έγινε και ο τερματισμός. Έλαβαν μέρος 28 δρομείς. 

Ακολούθησε στις 17:00 η εκκίνηση της δεύτερης διαδρομής των 10χλμ (Ιπποκράτους, παραλιακή, λιμάνι, παραλιακή, Π. Τσαλδάρη, 25ης Μαρτίου κι επιστροφή στην πλ. Ελευθερίας (επί πέντε φορές), με 24 δρομείς. 

Καθώς και η διαδρομή των 5χλμ, με εκκίνηση από το λιμάνι της Κω και τερματισμό την πλατεία Ελευθερίας, επίσης με 24 δρομείς (άντρες και γυναίκες).
Τελευταίος έγινε ο αγώνας του 1 χλμ (Ιπποκράτους, καμάρα, Ακτή Κουντουριώτη κι επιστροφή) στον οποίο πήραν μέρος περίπου 40 μικρά παιδιά. 

Τις απονομές έκανε ο βετεράνος Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Κωσταντίνος Χατζηεμμανουήλ. 

Για το 2019, ο αγώνας θα γίνει μέσα στον Ιούνιο καθώς σημειώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής από πολλούς ξένους επισκέπτες του νησιού.

 590 total views,  2 views today