Στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας της στην Πάτμο, η Παρασκευή Ελευθερία Φτακλάκη, υποψήφια βουλευτής Δωδεκανήσου με το Κίνημα Αλλαγής ( ΚΙΝ.ΑΛ), συναντήθηκε με τον ηγουμενεύων της Μονής Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, πατέρα Σεραφείμ, με το Δήμαρχο Γρηγόρη Στόικο και δημοτικούς συμβούλους, επικεφαλής παρατάξεων, παραγωγικούς φορείς και πολίτες του νησιού.

Στο πλαίσιο των επαφών της συμμετείχε σε προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο παρουσία του Δημάρχου και δημ.συμβούλων, μελών της τουριστικής επιτροπής του νησιού, του συλλόγου ξενοδόχων, του συλλόγου επαγγελματιών ανάπτυξης, επιχειρηματιών κι άλλων φορέων, όπου και καταγράφηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πάτμος.

Η κα Φτακλάκη, επισκέφθηκε επίσης το Κέντρο Υγείας, όπου κι ενημερώθηκε για τις ελλείψεις που υπάρχουν και δημιουργούν ανασφάλεια σε κατοίκους κι επισκέπτες, καθώς τα προβλήματα είναι πολυεπίπεδα κι εντοπίζονται στο συγκεντρωτικό μοντέλο διοίκησης.

Η υγεία, η απουσία σταθερής και με εξυπηρετούμενα ωράρια διασύνδεσης του νησιού, η επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, το πρόβλημα με τους δασικούς χάρτες, η οικοδόμηση εντός οικισμών, η απουσία σημαντικών υποδομών δημοσίου συμφέροντος, το θέμα του ΦΠΑ, η υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων, η επιβολή του νέου τέλους στα σκάφη αναψυχής κι άλλα, αποτελούν δομικά προβλήματα που αναστέλλουν κάθε αναπτυξιακή προοπτική για την Πάτμο.

Για ένα νησί κόσμημα στα Δωδεκάνησα που έχει εξαιρετικές αναπτυξιακές δυνατότητες, με ένα ισχυρό brand, ως η Ιερουσαλήμ του Αιγαίου κι ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο, η απουσία αναπτυξιακών πολιτικών και μέτρων δυναμιτίζει κάθε προσπάθεια που γίνεται τόσο από τις τοπικές αρχές , όσο κι από τους επιχειρηματίες να επιβιώσουν σ’ ένα εχθρικό περιβάλλον στο επιχειρείν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Προσλήψεις και μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε Λέρο-Πάτμο ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί

Το Κίνημα Αλλαγής προτείνει ένα νέο μοντέλο για τη νησιωτική οικονομία. Στόχος είναι η ανάπτυξη ενός νέου επιχειρείν, με άξονα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κάθε νησιού που θα βασίζεται στην ποιότητα.

Η διασφάλιση των κεκτημένων για τα νησιά μας ως προς τη Νησιωτικότητα, που προβλέπει τόσο το Ελληνικό Σύνταγμα, όσο και η Συνθήκη για τη Λειτουργία της ΕΕ με την εκπόνηση ειδικών πολιτικών για την συνοχή και την ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών.

Η εφαρμογή των σχετικών ρυθμίσεων, ώστε να σχεδιαστούν και να εφαρμοστούν ειδικές πολιτικές αποτελεί προτεραιότητα του ΚΙΝ.ΑΛ. Η νησιωτικότητα σήμερα καταλήγει ν’ αποτελεί ένα θεωρητικό κατασκεύασμα χωρίς πρακτική εφαρμογή. Αυτό πρέπει άμεσα να αλλάξει.

Το ΚΙΝ.ΑΛ προτείνει ένα εξορθολογισμένο φορολογικό σύστημα με λιγότερους και δικαιότερους φόρους και Μέτρα για τις Μικρο-μεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ), επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά και άρση κάθε αδικίας που συντελείται στους νησιώτες μας.

Δημιουργία Ειδικού Ταμείου για τη στήριξη των νέων που θέλουν να αρχίσουν τη δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα στα νησιά (ως start up κεφάλαιο με χαμηλό επιτόκιο) και τριετές πρόγραμμα πλήρους απαλλαγής από τη φορολογία και από τις ασφαλιστικές εισφορές (για συνταξιοδότηση).

Σύγχρονο νησιωτικό σύστημα Υγείας, μ’ ένα αποκεντρωμένο μοντέλο διακυβέρνησης με ισχυρούς δήμους με πόρους κι αρμοδιότητες και αναπτυξιακές δυνατότητες.

Το ΚΙΝ.ΑΛ έχει σχέδιο για τα νησιά μας, προτάσεις και λύσεις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες.

#κίνημα_αλλαγής # προχωράμε # σχέδιο_ελλάδα

 

                         

 

 

 

 130 total views,  2 views today