Επίσκεψη στη Ρόδο  πραγματοποίησε σήμερα  ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο της Ρόδου και στη συνέχεια συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Οπως δήλωσε μετά το πέρας της σύσκεψης, «η Ρόδος και τα Δωδεκάνησα αξιοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο τις περισσότερες, από κάθε άλλη χρονιά, ακτοπλοϊκές συνδέσεις που φροντίσαμε εγκαίρως να δρομολογηθούν».

Συνεχίζοντας, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι «η ισχυρή οικονομική στήριξη της ακτοπλοΐας και η σημαντική αύξηση των άγονων γραμμών από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, συνιστούν κρίσιμο παράγοντα που συνέβαλε στην πολύ θετική εικόνα του τουρισμού αυτό το καλοκαίρι.

Την ίδια στιγμή, με σειρά αναπτυξιακών έργων και παρεμβάσεων, συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ, για όλη την επικράτεια, διασφαλίσαμε για το Νότιο Αιγαίο από πόρους του ΕΣΠΑ, 51 εκατ. ευρώ που αφορούν 12 λιμενικά έργα και 28 εκατ. ευρώ για 21 ενδονησιωτικές γραμμές, δίνοντας αναπτυξιακή προοπτική για τα νησιά και ευκαιρίες για τους νησιώτες.

Είμαι ιδιαιτέρως ικανοποιημένος γιατί, επιτέλους, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όχι μόνο διασφαλίζει τη σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα και μεταξύ τους, όχι μόνο προστατεύει τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας, αλλά -πλέον- μετέχει ενεργά στην αναπτυξιακή προσπάθεια, ώστε τα νησιά και οι νησιώτες μας να απολαμβάνουν αυτά που δικαιούνται».

Ο κ. Πλακιωτάκης είχε συζητήσεις με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, τους βουλευτές Δωδεκανήσου, Βασίλη Υψηλάντη και Γιάννη Παππά, τον δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη, τον πρόεδρο του ΕΒΕΔ, Γιάννη Πάππου, τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κωστή Ζωγραφίδη, τον πρόεδρο του ΤΕΕ, Αντώνη Γιαννικούρη, τον διευθύνοντα σύμβουλο του Αναπτυξιακού Οργανισμού Περιφέρειας & γεν. γραμματέα της ΕΣΕΕ, Νίκο Μπόνη, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων, Μανώλη Μαρκόπουλο, τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη, Χρήστο Ευστρατίου, τους τοπικούς φορείς, αλλά και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού αναφέρονται τα ακόλουθα :

Στη Ρόδο βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, όπου συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ο κ. Πλακιωτάκης μετά το πέρας της σύσκεψης δήλωσε τα εξής:

“Είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω μέσα από τις συζητήσεις μου με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, τους βουλευτές Δωδεκανήσου κ. Βασίλη Υψηλάντη και κ. Γιάννη Παππά, τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη τον Πρόεδρο Επιμελητηρίου κ. Γιάννη Πάππου, τον Πρόεδρο Οικ. Επιμελητηρίου κ. Κωστή Ζωγραφίδη, τον Πρόεδρος ΤΕΕ κ. Αντώνη Γιαννικούρη, τον Δ/νων Σύμβουλο Αναπτυξιακού Οργανισμού Περιφέρειας & Γεν. Γραμματέας ΕΣΕΕ κ. Νίκο Μπόνη, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Μανώλη Μαρκόπουλο, το Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Ευστρατίου, τους τοπικούς φορείς, αλλά και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, ότι η Ρόδος και τα Δωδεκάνησα αξιοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο τις περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά ακτοπλοϊκές συνδέσεις που φροντίσαμε εγκαίρως να δρομολογηθούν.

Η ισχυρή οικονομική στήριξη της ακτοπλοΐας και η σημαντική αύξηση των άγονων γραμμών από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, συνιστούν κρίσιμο παράγοντα που συνέβαλε στην πολύ θετική εικόνα του τουρισμού αυτό το καλοκαίρι.

Την ίδια στιγμή, με σειρά αναπτυξιακών έργων και παρεμβάσεων συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ για όλη την επικράτεια, διασφαλίσαμε για το Νότιο Αιγαίο από πόρους του ΕΣΠΑ, 51 εκατ.ευρω που αφορούν 12 Λιμενικά έργα και 28 εκατ. ευρώ για 21 ενδονησιωτικές γραμμές δίνοντας αναπτυξιακή προοπτική για τα νησιά και ευκαιρίες για τους νησιώτες.

Είμαι ιδιαιτέρως ικανοποιημένος γιατί, επιτέλους, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής όχι μόνο διασφαλίζει τη σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα και μεταξύ τους, όχι μόνο προστατεύει τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας, αλλά – πλέον – μετέχει ενεργά στην αναπτυξιακή προσπάθεια, ώστε τα νησιά και οι νησιώτες μας να απολαμβάνουν αυτά που δικαιούνται”.

Πηγή βασικού κειμένου iefimerida.gr 

Πηγή φωτογραφιών Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής 

 296 total views,  2 views today