Να  στηριχθούν στην πράξη, τους επόμενους μήνες που απ’ ότι όλα δείχνουν θα είναι πολύ δύσκολοι ζητά με επιστολή που έστειλε σε όλους τους αρμόδιους υπουργούς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό . Η επιστολή εστάλη στους  υπουργούς Οικονομικών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας Περιβάλλοντος τους Αναπληρωτές υπουργούς Οικονομικών  Ανάπτυξης και Επενδύσεων  και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής

Στην επιστολή αναλυτικά αναφέρονται τα ακόλουθα:

 Κύριοι Υπουργοί,

Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι του κλάδου Επισιτισμού – Τουρισμού βιώνουν τις επιπτώσεις από την μετάλλαξη «Ο» αλλά και από τα περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του Κορωνοϊού.

Όλο αυτό το διάστημα ζητάμε επανειλημμένως συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας χωρίς αυτή να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα. Έχουμε αιτήματα, έχουμε όμως και προτάσεις ώστε οι εργαζόμενοι του κλάδου μας να στηριχθούν στην πράξη, τους επόμενους μήνες που απ’ ότι όλα δείχνουν θα είναι πολύ δύσκολοι. Είναι γεγονός πως στα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας παρουσιάζουν χαμηλές πληρότητες, αλλά και η εστίαση μετά και τα νέα μέτρα ουσιαστικά υπολειτουργεί.

Σε καμία όμως περίπτωση δεν θα δεχθούμε όσο τα ξενοδοχεία παραμένουν ανοικτά και τα μαγαζιά εστίασης επίσης το ίδιο, το μάρμαρο της κρίσης να το πληρώσουν οι εργαζόμενοι μπαίνοντας σε αναστολή σύμβασης και αποζημίωση ειδικού σκοπού 534€.

Επομένως ζητάμε:  Εφόσον οι επιχειρήσεις είναι ανοικτές να εφαρμοστεί ΚΑΘΟΛΙΚΑ το πρόγραμμα ΣΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ κι αν μειωθεί ο ελάχιστος χρόνος απασχόλησης των εργαζομένων που είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα η αναπλήρωση να γίνει από το κράτος. Δεν είναι δυνατόν ξενοδοχεία και εστίαση να λειτουργούν και να μειώνετε το εισόδημα των εργαζομένων. v Όσες επιχειρήσεις είναι κλειστές με κρατική εντολή να επανέλθει το μέτρο της αναστολής σύμβασης (όπως σωστά έγινε με τα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης).

Επιτέλους να δοθεί λύση με τα ένσημα από τις μονομερής αναστολές σύμβασης τα οποία δεν εμφανίζονται στον ΕΦΚΑ, ώστε να μπορεί ο ΟΑΕΔ να εγκρίνει το επίδομα ανεργίας στους δικαιούχους.

Να παραταθεί το επίδομα ανεργίας, γιατί μπορεί να βγήκαμε από μια άκρως επιτυχημένη σεζόν τόσο σε εισπράξεις όσο και σε επισκεψιμότητα όμως και αυτή η σεζόν ήταν μικρή σε διάρκεια με αποτέλεσμα η επιδότηση μας να λήξει μέσα στον Ιανουάριο και οι εποχικά εργαζόμενοι θα ξαναδούν εισόδημα από την εργασία τους στη καλύτερη περίπτωση Μάιο – Ιούνιο.

Να επιδοτηθούν με το επίδομα ανεργίας και οι εποχικά εργαζόμενοι στην εστίαση που δεν κατάφεραν να εργαστούν ούτε φέτος αλλά και γι’αυτούς που ήταν σε μονομερή αναστολή σύμβασης τους μήνες Μάιο – Ιούνιο του 2021.

Κύριοι Υπουργοί, Αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης και δεν είμαστε πλέον διατεθειμένοι να παραμείνουμε θεατές στο πετσόκομμα των εισοδημάτων και των εργασιακών δικαιωμάτων μας!

 144 total views,  4 views today