Τα σχολεία της Ρόδου που αναστέλλουν από σήμερα και για 14 ημέρες τη λειτουργία τους, είναι το 3ο Γυμνάσιο, το Μουσικό Γυμνάσιο στα Κοσκινού, το 4ο Γενικό Λύκειο και το Γυμνάσιο και Λύκειο των εκπαιδευτηρίων Ροδίων Παιδεία, αφού βρέθηκαν θετικά κρούσματα σε μαθητές και σε καθηγητή στο Μουσικό σχολείο.

Τα σχολεία κλείνουν με απόφαση του Προϊσταμένου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Γιάννη Παπαδομαρκάκη, επιστρέφοντας για τις επόμενες δύο εβδομάδες στο σύστημα της τηλεκπαίδευσης.

Ήδη έχουν δοθεί οδηγίες, για την ιχνηλάτηση των άμεσων επαφών της μαθητών, των εκπαιδευτικών και του συγγενικού τους περιβάλλοντος, ενώ ξεκίνησαν οι απολυμάνσεις στα σχολικά συγκροτήματα, όπως και στο Βενετόκλειο, όπου το Λύκειο λειτουργεί κανονικά.

Επίσης, κλείνει για 14 ημέρες η Γ’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου, στο “Ροδίων Παιδεία”, με απόφαση του Προϊσταμένου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Μπάμπη Ψαρά, ενώ έγιναν απολυμάνσεις των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του σχολείου. Ωστόσο, δόθηκε η δυνατότητα σε μαθητές του Δημοτικού που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης και όχι με φυσική παρουσία στο σχολείο, όπως δήλωσε στον sky ο Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων Κυριάκος Κυριακούλης. Μάλιστα ανέφερε ότι από το πρωί έγιναν τεστ σε εκπαιδευτικούς, από δικό τους συνεργείο, τα οποία ήταν όλα αρνητικά και θα επαναληφθούν τις επόμενες ημέρες για επιβεβαίωση.

Κλειστό θα είναι αύριο για μία ημέρα, για απολύμανση, το 1ο ΕΠΑΛ Ρόδου, στην περιοχή Ζέφυρος.

Κλειστό παραμένει και στην Κω το 1ο νηπιαγωγείο, από την προηγούμενη εβδομάδα.

Από αύριο θα επαναλειτουργήσει το 3ο Λύκειο Ρόδου στην Καπνοβιομηχανία και από την Πέμπτη το 2ο Λύκειο στο Καζούλειο.

Στην Κάρπαθο που τέθηκε σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης παραμένουν κλειστά όλα τα Λύκεια, ενώ στην Κάλυμνο, που μπήκε στο κόκκινο, έκλεισαν όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μιλώντας στον sky ο κ. Παπαδομαρκάκης τόνισε ότι το πρόβλημα με τις συναθροίσεις των παιδιών εντοπίζεται εκτός των σχολικών χώρων, κυρίως τα απογεύματα στο κέντρο της πόλης, απευθύνοντας έκκληση στους γονείς να κρατήσουν τα παιδιά στα σπίτια.

 

 1,509 total views,  6 views today