Κλειστές είναι σήμερα όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Κω, όπως επίσης οι Δημοτικοί και Ιδιωτικοί Παιδικοί Σταθμοί, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που συνεχίζουν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά.

Κλειστά έμειναν σήμερα οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, λόγω των καιρικών συνθηκών, και στα νησιά Κάλυμνο, Λέρο και Κάρπαθο, ενώ άνοιξαν και λειτούργησαν τα σχολεία σε Κάσο και Πάτμο, που  είχαν παραμείνει κλειστά επί διήμερο.

Επίσης, όλα τα σχολεία στην Κω θα παραμείνουν και αύριο κλειστά, όπως και στην Κάλυμνο για να γίνουν απολυμάνσεις για τον covid-19, όπως δήλωσε στο sky ο Προϊστάμενος της Α/θμιας Εκπαίδευσης Μπάμπης Ψαράς.

Παράλληλα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, δηλαδή νηπιαγωγεία και δημοτικά, κλειστά, όχι λόγω καιρού, αλλά κρουσμάτων κορωνοϊού σε μαθητές ή εκπαιδευτικούς, είναι το 6ο δημοτικό σχολείο Καλύμνου (ένας μαθητής) και το 8ο νηπιαγωγείο Καλύμνου (ένας μαθητής, αδελφάκι με το παιδί στο 6ο Δ.Σ.) έως τις 28 Φεβρουαρίου και το 1ο νηπιαγωγείο Κω που ανέστειλε τη λειτουργία του από την περασμένη Δευτέρα έως τις 25 Φεβρουαρίου.

Όσον αφορά τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στα Δωδεκάνησα, όπως δήλωσε από την πλευρά του και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Γιάννης Παπαδομαρκάκης, λόγω κρουσμάτων covid-19, κλειστά παραμένουν στη Ρόδο το 2ο Γενικό Λύκειο (Καζούλειο), το 3ο Γενικό Λύκειο (Καπνοβιομηχανία) και το 2ο ΕΠΑΛ στους Αγίους Αποστόλους. Στην Κάλυμνο, λόγω κορωνοϊού, κλειστό είναι το 1ο Γυμνάσιο.

Τέλος, ανέφερε ότι οι μαθητές στο 1ο ΕΠΑΛ Ρόδου σχόλασαν χθες και σήμερα νωρίτερα, προκειμένου να αποκατασταθούν κάποια μηχανήματα για τη θέρμανση του σχολικού συγκροτήματος.

 1,117 total views,  2 views today