Μετά τα έξι κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίσθηκαν χθες σε μαθητές Λυκείων της Δωδεκανήσου, σήμερα τέσσερις σχολικές μονάδες σε Ρόδο, Κω και Κάλυμνο παραμένουν κλειστές για τις σχετικές απολυμάνσεις και η διδασκαλία γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης.

Μόλις λίγα 24ωρα αφότου επέστρεψαν οι μαθητές στα θρανία (την περασμένη Δευτέρα) και τα Λύκεια επαναλειτούργησαν μετά από πέντε μήνες, αφού τα μαθήματα γίνονταν όλο αυτό το διάστημα μέσω τηλεκπαίδευσης, τα νέα περιστατικά covid-19 ανέτρεψαν τα δεδομένα…

Όπως δήλωσε χθες στον sky ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Γιάννης Παπαδομαρκάκης, ένα κρούσμα κορωνοϊού αφορά μαθητή της Γ’ τάξης στο 1ο ΕΠΑΛ Ρόδου, στην περιοχή Ζέφυρος.

Δύο στο 2ο Γενικό Λύκειο Κω, άλλα δύο περιστατικά σε μαθητές του ΕΠΑΛ Καλύμνου και ένα στο ΓΕΛ Καλύμνου.

Τα σχολικά συγκροτήματα παραμένουν σήμερα κλειστά για τις προβλεπόμενες απολυμάνσεις και θα επαναλειτουργήσουν κανονικά από τη Δευτέρα.

Άλλωστε οι μαθητές κάθε Δευτέρα και Πέμπτη την πρώτη σχολική ώρα επιδεικνύουν την αίτηση που συμπληρώνουν ηλεκτρονικά με τα στοιχεία τους για το αρνητικό self test στο οποίο έχουν υποβληθεί, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς.

 937 total views,  2 views today