Ποινικές διώξεις σε βάρος των δύο νεαρών για την υπόθεση βιασμού

860

Ποινικές διώξεις σε βάρος των δύο εκ των τεσσάρων εμπλεκομένων στην υπόθεση καταγγελίας για βιασμό και συνέργεια σε βιασμό, σε βάρος μίας 16χρονης κοπέλας προχθές το βράδυ, στην περιοχή της Σαλάκου, άσκησε η εισαγγελέας Ρόδου.

Οι άλλοι δύο ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρελεύσεως του αυτοφώρου.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης, μετά από καταγγελία που κατέθεσε σε βάρος τους, η μητέρα της ανήλικης κοπέλας. Συνήγορος υπεράσπισης ανέλαβε ο δικηγόρος Δήμος Μουτάφης.

Το θέμα που από το πρωί αποκάλυψε πρώτος ο sky, προκάλεσε αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες των δύο χωριών Σαλάκου και Απολλώνων, αλλά και γενικότερα στο νησί μας, ενώ όπως αναμενόταν, πήρε και πανελλήνιες διαστάσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η 16χρονη κοπέλα συναντήθηκε με τα τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, οι τρεις εξ αυτών, ανήλικοι ηλικίας από 15 έως και 17 ετών, κατάγονται από τ΄ Απόλλωνα, ενώ οδηγός του οχήματος ήταν 21χρονος φίλος τους.

Ο 15χρονος, την οδήγησε σε απόμερο σημείο όπου και τη βίασε παρουσία και των υπολοίπων, σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας της, στην περιοχή της Φάτνης Σαλάκου. Η κοπέλα υποστήριξε ότι την υποχρέωσε να προβεί σε άσεμνες πράξεις και να του κάνει στοματικό έρωτα, αλλά αντιστάθηκε, ενώ στη συνέχεια της κατέβασε το παντελόνι και ήρθε μαζί της σε συνουσία ενώ η ίδια τον απωθούσε. Τότε είδε ότι από το παράθυρο της καλύβας, ήταν εκεί οι υπόλοιποι φίλοι του και κοιτούσαν.

Από την πλευρά του ο φερόμενος ως δράστης, υποστήριξε ότι πράγματι έκανε έρωτα με την 16χρονη, αλλά με τη θέλησή της και όχι με βία.

Αστυνομικοί του ΑΤ Ιαλυσού, σε συνεργασία με αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, μετέβησαν στο χωριό τους, συλλαμβάνοντας τους  δύο από αυτούς, ενώ οι άλλοι δύο αναζητούνταν, περνώντας η προθεσμία του αυτοφώρου.