Επιθυμούν να βοηθήσουν την κυβέρνηση οι ξενοδόχοι της χώρας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προσφυγικού προβλήματος αλλά όπως υπογραμμίζουν  δεν θα πρέπει  να θιγεί το τουριστικό προϊόν. ¨Όπως προκύπτει από τη δήλωση στην οποία προέβη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσσιος υπάρξει μια επιφύλαξη καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος ακυρώσεων από τουρίστες που δεν θα θέλουν να μένουν σε ξενοδοχεία που φιλοξενούνται παράτυποι μετανάστες.

«Πρέπει να προσέξουμε πως θα κινηθούμε οι ξενοδόχοι. Εμείς λέμε ότι θέλουμε να βοηθήσουμε αλλά θέλει προσοχή για να μη χαλάσει το τουριστικό μας προϊόν. Οταν κάποιος θα δει ότι εκεί που έχει κλείσει να κάνει διακοπές, φιλοξενούνται παράτυποι μετανάστες ίσως το σκεφτεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

Παράλληλα, μιλώντας για την πρόταση της κυβέρνησης για το αντίτιμο ανά άτομο, ο κ. Τάσιος τόνισε ότι αυτό βρίσκεται στα 12 ευρώ.
Παράλληλα, μιλώντας για την πρόταση της κυβέρνησης για το αντίτιμο ανά άτομο, ο κ. Τάσιος τόνισε ότι αυτό βρίσκεται στα 12 ευρώ.

«Θα είναι η διανυκτέρευση, χωρίς διατροφή. Προφανώς δεν βγαίνει ένας ξενοδόχος με τόσα λεφτά», είπε, συνεχίζοντας ότι τους χειμερινούς μήνες χρειάζεται πετρέλαιο και τα ξενοδοχεία έχουν έξοδα κίνησης και αυτά τα χρήματα θα καθυστερήσουν να δοθούν.
Καταληκτικά, όπως είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, από ανάλογη εμπειρία του παρελθόντος, το ξενοδοχείο που θα φιλοξενήσει μετανάστες την επομένη θα χρειαστεί και ανακαίνιση.

Πηγή: iefimerida.gr