Ανανέωση:

Με 11 πτήσεις γίνεται σήμερα η πρεμιέρα για την τουριστική σεζόν στη Ρόδο. Η πρώτη άφιξη στο αεροδρόμιο Διαγόρας προσγειώνεται αυτή την ώρα από τη Λειψία, ενώ μέσα στην ημέρα θα προσγειωθούν άλλες 10 πτήσεις με τουρίστες από χώρες της Ευρώπης.

Η πρώτη ημέρα του Ιουλίου σηματοδοτεί και την επιστροφή στη νέα κανονικότητα όσον αφορά τον τουρισμό στην Ελλάδα, σε μία προσπάθεια ανάκαμψης και διάσωσης της ήδη πληγωμένης ελληνικής οικονομίας.

Την παραδοσιακή εκδήλωση υποδοχής των τεσσάρων πρώτων πτήσεων θα κάνει ο Δήμος Ρόδου με αψίδα νερού, παρουσία του υφυπουργού Τουρισμού, Μάνου Κόνσολα που χθες από την Κω μίλησε για την  αναγκαιότητα διαμόρφωσης ενός νέου μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης καθώς όπως είπε «Το μοντέλο του μαζικού τουρισμού έφτασε στο τέλος του. Η μονοκαλλιέργεια, ο μονοδιάστατος χαρακτήρας του τουρισμού, η εποχικότητα, αλλά και η υπερσυγκέντρωση των τουριστικών δραστηριοτήτων σε πέντε μόνο περιφέρειες της χώρας, αποτελούν μεγάλες παθογένειες».

Επίσης σήμερα στις 6 το απόγευμα στη Ρόδο θα έρθει και ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης προσκεκλημένος της Περιφέρειας για να είναι παρών στην επανέναρξη των απευθείας πτήσεων από το εξωτερικό.

Σήμερα αναμένονται περισσότερες από 150 διεθνείς πτήσεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, ενώ δεν επιτρέπονται μέχρι τις 15 Ιουλίου απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία.

Συνεχίζεται η απαγόρευση εισόδου στη χώρα μη Ευρωπαίων πολιτών, ενώ εξαιρούνται 14 χώρες.

Συγχρόνως, θα επιτρέπεται και ο κατάπλους πλοίων που προέρχονται από το εξωτερικό στα ελληνικά λιμάνια. Αποκαθίσταται πλήρως και η οδική σύνδεση της Ελλάδας με την Τουρκία, τη Βουλγαρία και την Αλβανία.

Οι τουρίστες θα πρέπει 48 ώρες πριν το ταξίδι τους να συμπληρώνουν μία ειδική φόρμα στο Διαδίκτυο, ενώ στη συνέχεια θα λαμβάνουν ένα ειδικό κωδικό. Αυτός είναι που θα τους διαχωρίζει σε «πράσινους» και «κόκκινους» ταξιδιώτες, σε ποια κατηγορία δηλαδή επικινδυνότητας ανήκουν. Οι αρχές επίσης θα γνωρίζουν τον τόπο διαμονής, την χώρα αναχώρησης, τον ενδιάμεσο σταθμό, αλλά και το ξενοδοχείο στο οποίο θα διαμένουν.

Μετά από απόφαση του υπουργού Άμυνας, για τους επόμενους τρεις μήνες, στελέχη του Υγειονομικού των Ενόπλων Δυνάμεων θα επανδρώσουν και 22 καθορισμένα αεροπορικά σημεία εισόδου και τέσσερα σημεία πρώτης εισόδου επιβατών κρουαζιερόπλοιων στη χώρα.

Εντωμεταξύ το υπουργείο Τουρισμού δημοσιοποίησε την τελική λίστα με τις περιοχές που θα μισθωθούν ξενοδοχεία καραντίνας. Εκεί θα οδηγούνται όσοι διαπιστώνονται θετικοί στον κορωνοϊό. Εκτός των άλλων και κάθε ξενοδοχείο ή κατάλυμα είναι υποχρεωμένο να διαθέτει δωμάτια καραντίνας.

Εν τω μεταξύ, χθες ανακοινώθηκε και η στρατηγική συμφωνία του υπουργείου Τουρισμού με την TUI που υπεγράφη στην Κω, με στόχο την ενίσχυση της κρουαζιέρας, την επιμήκυνση της σεζόν μετά το καλοκαίρι, τη συνδιαφήμιση και τον φιλόδοξο στόχο για 1,5 εκατ. τουρίστες από τις χώρες όπου δραστηριοποιείται ο ταξιδιωτικός κολοσσός της TUI.

 517 total views,  6 views today