Ανανέωση:

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν στη Ρόδο πάλι από την κακοκαιρία. Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στο δρόμο που οδηγεί από το Μόντε Σμίθ στην Ιξιά αλλά και στο δρόμο από το Τσαίρι στο αεροδρόμιο. Πρόβλήματα στο δρόμο από την Ψίνθο προς Αφάντου που έκλεισε για προληπτικούς λόγους.

Έγινε και κινητοποιηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό οδηγου που κόλησε με το όχημα του σε χείμαρο στην Ψίνθο στις 09:30 το πρωί.

Προβλήματα και στην Ιαλυσό με τους κατοίκους να μην μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους εξαιτίας της ισχυρής βροχής. Πολλές κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική για απάντληση υδάτων.

Τα  προβλήματα στην Ιαλυσό  εξόργισαν  τους οδηγούς που αναγκάστηκαν να περιμένουν όμως τόνισε ο καθηγητής κ. Τάσος Κοντάκος  μια ώρα  στο σημείο κοντά στο ζαχαροπλαστείο Στάνη στην Ιξιά  για να πέσει η στάθμη του νερού και να προχωρήσουν.

” Τώρα πλέον έκαμψα τον … Μαλέα. Πάντως αν έλαμψε κάτι ήταν το μάτι των συμπολιτών και των συμπολιτισσών που επί μια ώρα περιμέναμε  στον αύλιο  χώρο της Στάνης  στην Ιξιά να πέσει η στάθμη του νερού ακούγοντας εφυολογήματα ρητορικής κενότητας από αντιδήμαρχο που μιλούσε στον Sky. Χρειάστηκα από Κρεμαστή  μιάμιση ώρα να φθάσω στην πόλη προφανώς όχι του αιώνιου φωτός αλλά… του αιώνιου ύδατος.. Άρα δεν ζούμε στην ίδια πόλη. Κρίμα”, υπογράμμισε ο κ. Κοντάκος.

Ζούμε υπό το κράτος του φόβου

“Ζούμε υπό το κράτος του φόβου.Φόβος όταν βρέχει .Φόβος όταν φυσάει
Φόβος όταν κάνει κρύο. Φόβος όταν κάνει ζέστη. Φόβος όταν κυκλοφορούμε
Φόβος όταν οικουρούμε . Φόβος όταν συναλλασσόμαστε με τις υπηρεσίες του Δήμου
Φόβος όταν εκλιπαρούμε για το αυτονόητο. Μια ζωή χωρίς φόβο και αποκλεισμούς … Χωρίς διαχωρισμούς σε δικούς μας και τους άλλους. Χωρίς άτυπα δίκτυα εξουσίας και εκμετάλλευσης του δημόσιου βίου και πλούτου. Γιατί όλα αυτά δεν συνάδουν με μια πραγματικά λαμπερή Ρόδο για όλους και για όλες που να αξίζει να την ζεις υπηρετώντας την με αυταπάρνηση”, δήλωσε ο κ. Κοντάκος

Επί ποδός τα συνεργεία 

Τα συνεργεία του Δήμου είναι στους δρόμους όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Νεκτάριος Φλοσκάκης.

¨Όπως δήλωσε στο Skyrodos.gr ο αντιδήμαρχος Αρχαγγέλου Ιαλυσού κ. Γιώργος Πατσάης  ζημιές προκλήθηκαν στο αμαξοστάσιο του Δήμου.

” Οι πιο σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν στην περιοχή Τσαίρι όπου είχαμε κατολισθήσεις. Το οδικό δίκτυο εκεί έχει υποχωρήσει. Εκτός του οικισμού στα Κοσκινού έχουν γίνει κατολισθήσεις”, δήλωσε ο κ. Γιώργος Πατσάης.

Επίσης στην Ιαλυσό όπως είπε ο αντιδήμαρχος  υπερχείλισαν τα ρέματα και η οδός Ηρακλειδών γέμισε λάσπη σε πολλά σημεία της.

” Κατολισθήσεις είχαμε και στην παλαιά εθνική οδό Αρχαγγέλου Μαλώνας  με συνέπεια να υπάρξουν προβλήματα. Τα συνεργεία μας όμως είναι επί ποδός  και εργάζονται για τον καθαρισμό των δρόμων”, τόνισε ο κ.Πατσάης.

 170 total views,  2 views today