Προβλήματα στον τομέα της καθημερινότητα επισημαίνει στην επιστολή που έστειλε στο Δήμαρχο Χάλκης κ. Αγγελο Φραγκάκη ο επικεφαλής της παράταξης της  μειοψηφίας κ. Μιχάλης Σταματίάδης.

Όπως αναφέρει λύσεις δεν έχουν δοθεί. Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρονται τα ακόλουθα:

Κύριε Δήμαρχε,

Σε προηγούμενη επιστολή μας, σας είχαμε επισημάνει ότι η κατάσταση της κυκλοφορίας των οχημάτων πάσης φύσεως στην Πιάτσα, και στον κεντρικό οδικό άξονα του οικισμού, είναι Εντελως ανεξέλεγκτη.

Αυτοκίνητα κάθε είδους και μεγέθους, φορτηγά, δίκυκλα κλπ., κινούνται ανεξέλεγκτα, χωρίς να τηρείται ούτε στο ελάχιστο ο σχετικός κανονισμός, και οι χρονικοί περιορισμοί, τους οποίους εσείς οι ίδιοι ψηφίσατε την άνοιξη του 2020  και δεν εφαρμόσατε ποτέ.

Πρέπει επιτέλους να καταλάβετε ότι αυτή η κατάσταση, ενόψει μάλιστα ότι οδηγούμεθα προς τον Αύγουστο, ένα μήνα που κατά τεκμήριο πολλαπλασιάζονται οι επισκέπτες του νησιού μας και τα καταστήματα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη ηρεμίας, για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες τους, καθίσταται πλέον εντελώς δυσλειτουργική και εντέλει ζημιογόνα.

Εάν στην ανωτέρω ασυδοσία, προσθέσει κανείς και την ηχορύπανση που συμβαίνει κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, από τις βαριές οικοδομικές εργασίες, οι οποίες κανονικά έπρεπε να είχαν αποφευχθεί, αντιλαμβάνεστε τον βαθμό των αντιτουριστικών συνεπειών, των λαθών και παραλείψεων της δημοτικής σας αρχής.

Στα ανωτέρω προστίθενται τα πολύ θορυβώδη εκσκαπτικά μηχανήματα, τα οποία εργάζονται στις παρυφές των κόλπων του Ποντάμου και των Κανίων, εν μέσω κατακαλόκαιρου, λες και δεν υπήρχαν τόσοι άλλοι κατάλληλοι μήνες εκτός τουριστικής περιόδου, για να προγραμματίσετε τις εργασίες τους.

Επιπροσθέτως θλιβερή και εντελώς αντιτουριστική εικόνα παρουσιάζει η όμορφη συνοικία των Πλακερών, η οποία λόγω έλλειψης προνοητικότητας και αναπτυξιακού σχεδίου από τη δημοτική σας αρχή, έχει μετατραπεί σε νταμάρι ατάκτως ερριμμένων οικοδομικών υλικών και ανοργάνωτο parking φορτηγών, πούλμαν, αυτοκινήτων κλπ., επάνω στον κεντρικό οδικό άξονα, τον οποίο σημειωτέον διασχίζουν όλοι οι επισκέπτες της Χάλκης.

Όλα τα ανωτέρω λάθη και σοβαρές παραλείψεις κύριε Δήμαρχε, αποτελούν κατά τη γνώμη σας μια συγκροτημένη τουριστική πολιτική για το νησί μας ?

Είναι ολοφάνερο ότι ο Δήμος παρουσιάζει την περίοδο αυτή μία παραλυτική εικόνα, πλήρους αδυναμίας να διαχειριστεί τα σοβαρά προβλήματα της καθημερινότητας, με αποτέλεσμα, πολίτες, επαγγελματίες και επισκέπτες να είναι πολύ δυσαρεστημένοι.

Εμείς ως αντιπολίτευση, θα συνεχίσουμε να παρακινούμε την δημοτική σας αρχή, να ξυπνήσει από τη νιρβάνα στην οποία βρίσκεται και να ασχοληθεί επιτέλους με τα φλέγοντα θέματα, τα οποία σας παραθέτουμε, διότι κατά κοινή ομολογία η Χάλκη εφέτος διάγει βήματα οπισθοδρόμησης, τα οποία η δημοτική σας αρχή δυσκολεύεται να αναγνωρίσει και αντιμετωπίσει λόγω των  γνωστών προβλημάτων της. >>

 

 250 total views,  2 views today