Προβληματίζουν τα αυξανόμενα κρούσματα στην περιοχή μας

885

Πανικός επικρατεί στην Ευρώπη λόγω της επέλασης της επιδημίας κορονοϊού, με τις ελληνικές υγειονομικές αρχές να καταμετρούν τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Με το χειρότερο τρόπο επιβεβαιώνονται οι εφιαλτικές προβλέψεις για πολλές χιλιάδες κρούσματα ημερησίως, με τη χώρα μας να φτάνει στα 1.547 νέα, εκ των οποίων 78 συνδέονται με γνωστές συρροές και 52 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Επιπλέον, 108 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ενώ έχουμε ακόμα 10 καταγεγραμμένους θανάτους και 603 συνολικά στη χώρα.

Η Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας αναμένεται να προτείνει την άμεση εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων όσον αφορά στη μετακίνηση του πληθυσμού από νομό σε νομό.

Προβληματισμό δημιουργούν και στα Δωδεκάνησα τα νέα κρούσματα στη Ρόδο και στην Κω, με την αύξηση αυτή των ντόπιων κρουσμάτων κορωνοϊού να ανησυχεί τους τοπικούς υγειονομικούς παράγοντες που αρχίζουν να αγωνιούν για την πίεση στο σύστημα υγείας κυρίως της Ρόδου, κάνοντας έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων για να ανακοπεί η δυναμική του επιδημικού κύματος.

Την έντονη ανησυχία της εξέφρασε μιλώντας στον sky η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ρόδου Πολύμνια Γαλανού, επισημαίνοντας πως αν αυξηθούν τα κρούσματα στην περιοχή, δεν θα υπάρχει απόθεμα γιατρών για να καλυφθούν τα κενά, ενώ και όσοι πρέπει να χειρουργηθούν, θα υποστούν ταλαιπωρία, όχι με ευθύνη των αναισθησιολόγων, αλλά της πολιτείας.

Μάλιστα τόνισε ότι έχουν βγει σε καραντίνα και άλλοι υγειονομικοί, που όμως δεν δημοσιοποιήθηκε, όπως συνέβη με τη δική της περίπτωση, η οποία είχε μείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό, όπως κι άλλοι  εννέα γιατροί, νοσηλευτές κλπ. που είχαν έρθει σε επαφή με τη μετανάστρια που πήγε για να γεννήσει στο Νοσοκομείο Ρόδου και βρέθηκε θετική στον ιό.

Σημείωσε δε ότι στην πρόσφατη επίσκεψη του Διοικητή της Β ΥΠΕ Χ. Ροϊλού, η συνάντηση με την ίδια είχε περισσότερο καθησυχαστικό και κατευναστικό χαρακτήρα. “Οι γιατροί δεν έρχονται στα δημόσια Νοσοκομεία για το οικονομικό σκέλος”, είπε καταλήγοντας.