Με την γνωστή αλαζονική τακτική του ο κ. Χατζημάρκος προσπάθησε χτες να στρεβλώσει συζήτηση που έγινε στον αέρα του sky με την παρουσία του υποψηφίου βουλευτή Γιάννη Παπά, στην οποία αναφερθήκαμε στην μείωση του Τουρισμού φέτος.

Από την πλευρά του ο κ. Παπάς θέλησε να επισημάνει πως η τουριστική πολιτική δεν ήταν ευθύνη της Περιφέρειας για τα προηγούμενα χρόνια και επομένως δεν έχει ευθυνη για την φετεινή παρατηρημένη μείωση στις αφίξεις. Το βασικό επιχείρημα που διατυπώθηκε από τον σταθμό είναι πως την προβολή της περιοχής είχε ευθύνη η Περιφέρεια που διαφήμισε τα νησια μας με σημαντικά ποσά.

Ο κ. Χατζημάρκος στη χτεσινή συνέντευξη που παραχώρησε, θεώρησε πως η συζήτηση «δηλητηριάζει» τον δημόσιο διάλογο, με την λογική του φυσικά, πως δεν μπορεί να υπάρχει αντίθετη με την δική του άποψη! Μάλιστα αναφερόμενος στο επιχείρημα του τόνισε πως η Περιφέρεια δεν πουλάει τουριστικό προϊόν, δεν κάνει συμβόλαια, αλλά κάνει μόνο προβολή. Φυσικά αυτή η θέση του είναι μετέωρη και επιβλαβής για την τουριστική αγορά αφού η προβολή έχει ως συνέπεια τις πωλήσεις και επομένως θετική ή αρνητική εξέλιξη μιας σεζόν.

Η προβολή αν είναι αποτυχημένη, φέρνει τις αρνητικές επιπτώσεις και ειδικά όταν γίνεται “μετέωρα” υπό την πίεση εξωγενών παραγόντων που κανονίζουν τις πωλήσεις χωρίς να λογαριάζουν την αντοχή του προορισμού.