Ανανέωση:

Μετά από δύο χρόνια αμείωτων προσπαθειών του βουλευτή Αττικής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κου Κωνσταντίνου Κατσίκη, η κυβέρνηση στο υπό συζήτηση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, μεταξύ των άρθρων που το αποτελούν, συμπεριέλαβε το άρθρο 25, που αφορά τη σύσταση Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Χάραξης των ορίων του αιγιαλού, της παραλίας και του παλαιού αιγιαλού.

Με τον τρόπο αυτό, λύθηκε ένα μείζον και χρονίζον ζήτημα που αφορούσε χιλιάδες πολίτες, στους οποίους ουσιαστικά δεν δινόταν η δυνατότητα αμφισβήτησης των αποφάσεων της Επιτροπής Χάραξης Αιγιαλού, αφού ενδεχόμενες ενστάσεις και προσφυγές τους, εξετάζονταν από τα ίδια άτομα που είχαν εκδώσει τις αρχικές αποφάσεις.

Πλέον, με τη νέα ρύθμιση που ψηφίζεται την ερχόμενη εβδομάδα, όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις, θα μπορούν να εξετάζονται/επιλύονται από την νεοσυσταθείσα Δευτεροβάθμια Επιτροπή Χάραξης των ορίων του αιγιαλού, της παραλίας και του παλαιού αιγιαλού.

Υπενθυμίζεται πως από το 2017, όταν ο κ. Κατσίκης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση για το θέμα αυτό, η Υφυπουργός Οικονομικών κα Αικατερίνη Παπανάτσιου, είχε δημόσια δεσμευτεί για τη θετική έκβαση του αιτήματος αυτού.

Παρά τη διετή καθυστέρηση της διοίκησης, η σημερινή εξέλιξη κρίνεται θετική, καθώς αναγνωρίζεται ένα δίκαιο αίτημα των πολιτών, το οποίο ανέδειξε μέσα στο εθνικό κοινοβούλιο, ο βουλευτής Αττικής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Κωνσταντίνος Κατσίκης και έπεισε την κυβέρνηση για την επίλυσή του.

 86 total views,  2 views today