Στην καθαίρεση της γέφυρας στο Μάκκαρη ποταμό ανακοίνωσε σε συνέντευξή τύπου σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος .

Επέκρινε όσους άσκησαν κριτική χαρακτηρίζοντας τους κωμικούς και ανόητους.
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στο θέμα που αφορά το κλείσιμο της γέφυρας στο Μάκκαρη ποταμό

« Είναι πολύ δύσκολο αυτό που συνέβη στο νησί μας. Σε κάθε εξέλιξη θα ενημερώνουμε και τον κόσμο. Στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων δουλεύει ένας πολύ μικρός αριθμός μηχανικών που έχει επιφορτιστεί με ένα απίστευτο βάρος. Είναι απίστευτες οι ώρες που δουλεύουν και λίγα τα μέσα που έχουν στη διάθεση τους . Είμαστε η μόνη περιφέρεια στην Ελλάδα που ασχολείται με τα πάντα. Στηρίζουμε τα νησιά μας όσο μπορούμε. Αυτοί οι άνθρωποι το πρόλαβαν το κακό στο Χαράκι. Μίλησα με τον Περιφερειάρχη Ανατ . Μακεδονίας Θράκης που είναι φίλος μου. Πέρσι έπεσαν στην περιοχή του δύο γέφυρες . Και οι δύο σε λειτουργία με κόσμο επάνω. Με ρώτησε αν το προλάβαμε. Σε μας ισχύει ο κανόνας της Αρχαίας Ρώμης. Ερχονται και τα λιοντάρια που κυκλοφορούν με το μανδύα των ευαίσθητων πολιτών για να τους λυντσάρουν . Κάποιος πρέπει να δώσει συγχαρητήρια στους μηχανικούς που πρόλαβαν. Και στην Τουλούζη έπεσε γέφυρα με κόσμο επάνω. Είχε νεκρούς. Ζούμε σε μια παρακμή. Είναι ντροπή να προβάλει κάποιος τη στεναχώρια του γιατί προλάβαμε το κακό. Θα ήταν πολύ μεγάλη χαρά αυτών των κωμικών επικριτών αν η γέφυρα είχε πέσει με οχήματα πάνω. Είναι ανατριχιαστικό. Αλλά είναι ντροπή τους να το προβάλουν», δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος που συνεχάρη τους μηχανισμού για τη δουλειά που έκαναν.

Όπως ανακοίνωσε δόθηκε προθεσμία 15 ημερών σε όλους τους φορείς να βγάλουν τα δίκτυα που έχουν περασμένα από τη γέφυρα .

«Όλα τα άλλα είναι κουτσομπολιά ανθρώπων που είναι απλά ανόητοι. Και η χολή δεν μπορεί να είναι οδηγός στο δημόσιο βίο. Στη γέφυρα στο Χαράκι σήμερα δεν μπορούμε να αγγίξουμε τίποτε γιατί πάνω από αυτή περνούν πολλά δίκτυα οργανισμών. Ο τηλεπιοκοινωνιακός βρόγχος όλης της Κρήτης περνάει από εκεί. Δώσαμε περιθώριο 15 ημέρες σε όλους τους φορείς να αδειάσει η γέφυρα από όλα τα δίκτυα. Ελπίζουμε σε δυο εβδομάδες για να κάνουμε αυτά που έχουμε», δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή από τον Φ. Χατζηδιάκο

Όσο για τις ενέργειες που θα γίνουν ο κ. Χατζημάρκος είπε ότι η γέφυρα θα καθαιρεθεί

«Θα προχωρήσουμε στην καθαίρεση της γέφυρας . Οι υπηρεσίες ετοιμάζονται για το έργο που είναι πάρα πολύ μεγάλο. Στο οδικό δίκτυο που έχει διοχετευθεί η κυκλοφορία πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις γιατί είναι μικρό και δεν μπορεί να αντέξει το φόρτο. Έχουν σχεδιαστεί και από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις», δήλωσε .

Σε ερώτηση αν θα κατασκευαστεί νέα γέφυρα ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε:

«Το καλοκαίρι θα βγει δύσκολα η κυκλοφορία . Γιατί δεν υπάρχουν λύσεις για το καλοκαίρι. Σε κάποια χρόνια από σήμερα εκεί θα υπάρχουν δύο γέφυρες. Εμείς είχαμε ξεκινήσαμε τη μελέτη για δίδυμη γέφυρα. Στο σημείο που σήμερα είναι η τραυματισμένη γέφυρα θα γίνει η καθαίρεση και η κατασκευή νέας. Η δίδυμη γέφυρα θα προχωρήσει . Έχει δρομολογηθεί το έργο. Άκουσα τη συνέντευξή που ‘έδωσε ο κ. Λέκκας που αναφέρθηκε στη νομοθεσία για τα έργα. Προσπαθούμε να κερδίσουμε τέσσερις μήνες για την υλοποίηση του έργου. Προέβαλαν ένα έγγραφο που εστάλη στο στρατό για τα βαρέα οχήματα του δηλαδή τα τεθωρακισμένα και άλλος ειδικός εξοπλισμός. Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων το πρόλαβε και αυτό. Έδωσε τις σωστές εντολές και για αυτή την κατηγορία των οχημάτων. Όμως κάποιοι πρέπει να δουλεύουν και κάποιοι πρέπει να κάνουν τους έξυπνους από αυτούς που τους πληρώνουν για να μας συκοφαντούν. Αυτή είναι η ζωή. Αυτή είναι η παρακμή».

Σε ότι αφορά το αίτημα των οδηγών για την κυκλοφορία δήλωσε:

“Ο νόμος δεν επιτρέπει σας μας έργα σε ποτάμια. Δεν έχει σενάριο τέτοιο”.

Σε ερώτηση για την επένδυση στο  Γκόλφ Αφάντου ο κ.  Χατζημάρκος τόνισε:

“Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχω συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό κ. Α Γεωργιάδη για να δούμε θέματα που αφορούν τις επενδύσεις στην περιοχή. Είναι δύο επενδυτικοί φορείς . Η μια είναι δρομολογημένη η άλλη ακόμη έχει κάποια θέματα”.

 210 total views,  2 views today