Ανανέωση:

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κω, πρωινές ώρες χθες , για περιστατικό προσάραξης θαλαμηγού στη θαλάσσια περιοχή «ΑΜΜΟΓΛΩΣΣΑΣ» ν. Κω.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε πλωτό σκάφος δύναμης της FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ”ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019”, όπου εντόπισε τη θαλαμηγό, ενώ στην περιοχή έσπευσαν επίσης περιπολικό σκάφος καθώς και το διασωστικό σκάφος «ΖΕΤΑ» της Ελληνική Ομάδας Διάσωσης. Στη θαλαμηγό εντοπίστηκαν 22 αλλοδαποί που μεταφέρθηκαν στην Κω .

Συνολικά στο θαλαμηγό σκάφος εντοπίστηκαν είκοσι δύο (22) αλλοδαποί, οι οποίοι μετεπιβιβάστηκαν με ασφάλεια με μέριμνα στελεχών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στο πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX και στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν στον επιβατικό λιμένα Κω, όπου συνελήφθησαν διότι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Το ως άνω σκάφος αφού αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του ρυμουλκού «ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡ» Ν.Π. 8481 ρυμουλκήθηκε συνοδεία Π.Λ.Σ. στον λιμένα Κω .
Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το θαλαμηγό σκάφος, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 46 total views,  2 views today