Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ έθεσε από τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου, σε λειτουργία on line εφαρμογή στο site του,www.efka.gov.gr, για την υποβολή από τους συνταξιούχους αιτήσεων για την ανακοπή μειώσεων στην κύρια και επικουρική σύνταξή τους που έγιναν με νόμους του 2012.

Ο υφυπουργός Οικονομικών κάλεσε μάλιστα τους συνταξιούχους να μην κάνουν αγωγές για τη διεκδίκηση αναδρομικών ποσών αλλά στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ να υποβάλουν αίτηση, και δεν χρειάζονται προσφυγές.

Όπως αναφέρει ο ΕΦΚΑ, «η εν λόγω αίτηση θα απευθύνεται προς τις περιφερειακές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ ή τους τομείς επικουρικής ασφάλισης του ΕΤΕΑΕΠ, από όπου λαμβάνει ο συνταξιούχος την κύρια/επικουρική σύνταξη, και αποσκοπεί πρωτίστως στη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων και στην αποφυγή σώρευσης αιτήσεων στις αρμόδιες υπηρεσίες πληρωμών συντάξεων».

Ωστόσο η Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Δωδεκανήσου γνωστοποιεί στα μέλη του ότι, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων, οι αιτήσεις για την Επικουρική και την Κύρια Σύνταξη θα συγκεντρώνονται στα γραφεία του Συνδέσμου στη Ρόδο, στην οδό Σόφιας 2, για να αποσταλούν ομαδικά προς το ΕΤΕΑΕΠ και τον τοπικό ΕΦΚΑ αντίστοιχα.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 6946056285 και 22410678826 του Προέδρου Νίκου Παπαεμμανουήλ και της Γραμματέας Τσαμπίκας Χατζηγεωργίου.

 548 total views,  2 views today