Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και εισαγγελέα οι δύο Μουσουλμάνοι που κατηγορούνται για κατασκοπεία.

Πολύωρες ήταν και των δύο οι απολογίες, από το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι του 35χρονου και από τις 2 και μισή περίπου ως τις 9 το βράδυ του 52χρονου μάγειρα.

Τόσο ο 52χρονος όσο και ο 35χρονος, ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους πως δεν είχαν σκοπό να βλάψουν τη χώρα μας ενώ προσπαθούσαν να επιρρίψουν ευθύνες ο ένας στον άλλο.

Στο σκεπτικό πάντως της απόφασης για την προσωρινή κράτηση και των δυο, ελήφθη υπ΄όψη ο κίνδυνος διαφυγής από τη χώρα και γι αυτό θα οδηγηθούν στις φυλακές.

Σημειώνεται πως τόσο ο γραμματέας  του Τουρκικού προξενείου όσο και ο μάγειρας του πλοίου ΣΤΑΥΡΟΣ της ΣΑΟΣ (που έχει ήδη απολυθεί) κατηγορούνται για υποστήριξη πολεμικής δύναμης του εχθρού από κοινού κατ’ εξακολούθηση, για παραβίαση μυστικών πολιτείας από κοινού κατ’ εξακολούθηση και για κατασκοπεία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με ενιαίο σκοπό, χρήση για διαβίβαση του κρατικού απορρήτου σε άλλον με σκοπό να προκαλέσουν κίνδυνο στα συμφέροντα του κράτους.

 881 total views,  2 views today