Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για το κλείσιμο των ραντεβού εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 75 έως 79 ετών. Ήδη η διαδικασία λειτουργεί για τις ηλικίες 60 με 64 ετών.

“Τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca είναι περισσότερα από τους κινδύνους και, ως εκ τούτου, μπορεί να χρησιμοποιείται και σε άτομα άνω των 65 ετών”, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ενώ αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι της νοτιοαφρικάνικης μετάλλαξης, τόνισε ότι “δεν υπάρχει λόγος να μη χορηγηθεί”.

Υπάρχουν ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca για την ηλικιακή ομάδα άνω των 65 ετών, σχολίασε μιλώντας στον sky ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου Ηλίας Τσέρκης. Περιμένουμε τα συμπεράσματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία που έχουν ξεκινήσει νωρίτερα για να δούμε αν υπάρχει κατάλληλη ανοσία, είπε σχετικά.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα 2.700 άτομα, έχουν εμβολιασθεί στο Νοσοκομείο Ρόδου για covid-19, αφού εμβολιάζονται ημερησίως περίπου 120 άτομα, ενώ από τη Δευτέρα έχει προστεθεί ως εμβολιαστικό κέντρο και το Κέντρο Υγείας Ρόδου που εμβολιάζει τις ίδιες κατηγορίες πολιτών με το Νοσοκομείο και από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να εμβολιάζονται και άλλες ηλικιακές ομάδες, όπως η κατηγορία των 60-64 ετών και οι άνω των 70 χρόνων.

Σχολιάζοντας στον sky τον αργό ρυθμό των εμβολιασμών που καταγράφεται στη Ρόδο, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηλίας Τσέρκης παραδέχθηκε ότι υπάρχει καθυστέρηση, λέγοντας ότι «θα θέλαμε να γίνονται περισσότεροι εμβολιασμοί στο νησί, όμως εξαρτάται από τον αριθμό των διαθέσιμων εμβολίων”.

Χθες άνοιξε η πλατφόρμα για τους 60-64 ετών, προκειμένου να υποβάλουν τις αιτήσεις τους, όμως συμπολίτες μας που διαμένουν στην πόλη της Ρόδου, παραπέμπονται για να εμβολιασθούν στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου.

 870 total views,  6 views today