Στη θέση του διοικητή του Νοσοκομείου Ρόδου, την οποία κατείχε, προτάθηκε,  να τοποθετηθεί ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλης Παπανικόλας.

Αυτό έγινε γνωστό στο Skyrodos.gr από κύκλους της ΝΔ μετά και την δικαίωση του από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στην κυβέρνηση  εκτιμούν ότι ο κ. Παπανικόλας, στη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του, διοίκησε το νοσοκομείο με σωστό τρόπο με σύνεση και συνέπεια. Συνέβαλε στην ανάπτυξη του.

΄Ελυσε προβλήματα και είχε πολύ καλή συνεργασία με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

O δρόμος για την εκ νέου τοποθέτηση του κ. Βασίλη Παπανικόλα στη θέση του διοικητή του Νοσοκομείου Ρόδου,  άνοιξε μετά την απόφαση του ελήφθη από το ΣτΕ .

Συγκεκριμένα ακυρώθηκε η  απόφαση που είχαν υπογράψει  ο πρώην υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός κ. Παύλος Πολάκης, με την οποία παύτηκε από τα καθήκοντά του μαζί με άλλους διοικητές νοσοκομείων.

Τώρα όπως έγινε γνωστό περιμένει να καθαρογραφτεί η απόφαση προκειμένου να προβεί στις δέουσες ενέργειες .

Η ηθική δικαίωση ήρθε τελικά 

Στον αγώνα που έδωσε και δικαιώθηκε τελικά έστω και εκ των υστέρων μίλησε στο skyrorodos.gr o κ. Βασίλης Παπανικόλας.

Ο κ. Παπανικόλας μας εξήγησε το ιστορικό της υπόθεσης ενώ αναφέρθηκε στην «συμβουλή» που δέχθηκε να μην συνεχίσει το νομικό αγώνα και την αγνόησε . Αποδείχθηκε πως είχε δίκιο γιατί δικαιώθηκε .

«Το ζητούμενο για μένα ήταν δικαίωση. Με ενδιαφέρει η ηθική δικαίωση. Έχω μια πολιτική πορεία ήμουν βουλευτής. Αυτή την πορεία δεν μπορεί κανείς να την τραυματίζει», δήλωσε ο κ. Παπανικόλας.

Ο κ. Παπανικόλας τόνισε πως εκείνοι που τον έπαυσαν δεν σεβάστηκαν τίποτε και υπέγραψαν την απόφαση παραμονές Χριστουγέννων του 2015.

Η απόδοση δικαιοσύνης βραδυπόρησε όπως έγραψε ο κ. Παπανικόλας και  στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook αλλά ήρθε.

Αναλυτικά εκεί ο κ. Παπανικόλας αναφέρει τα ακόλουθα:

Ένα πρώτο σχόλιο για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακυρωσε την απόφαση των Ξανθού Πολλάκη να με παύσουν κλ14 μήνες πριν από τη λήξη της θητείας μου αυθαίρετα και παράνομα από τα καθήκοντα μου ως διοικητή των Νοσοκομείων Ρόδου Κω – Καλύμνου τις παραμονές Χριστουγέννων του 2015.
1. Η Δικαιοσύνη βραδυπορεί στη χώρας μας και σε αυτό δεν φταίνε οι δικαστές , αλλά η πολιτεία με τις διαδικασίες και το σύστημα απονομής της δικαιοσύνης που παρά τις αλλαγές που έχουν γίνει συνεχίζει να βραδυπορεί. Άλλες θα ήταν οι εξελίξεις και οι συνέπειες για τους καταληψίες της διοίκησης , αν αυτή η απόφαση εκδίδονταν το 2016 μέχρι και τους δύο πρώτους μήνες του 2017..
2. Μπορεί βέβαια να αργεί αλλά δεν ξεχνά η Δικαιοσύνη…
Μου μένει η ηθική ικανοποίηση της δικαίωσης , την οποία όχι μόνο επεδίωκα, ότι δηλαδή ζω σε μια χώρα που προστατεύει την Τιμή και την Αξιοπρέπεια μου από τις απόπειρες του κάθε Πολλάκη να την τρώσει και να την υποτιμήσει…
3. Θέλω να ελπίζω πως η νέα κυβέρνηση , μετά και από αυτή την εξέλιξη , θα επαναφέρει την κανονικότητα και στα νοσοκομεία μας ( και δεν υπονοώ τίποτε προσωπικό , για να μην υπάρξει παρανόηση) απομακρύνοντας άμεσα όσους ( εξακριβωμένα πια με την απόφαση αυτή) παράνομα και αυθαίρετα υποδύθηκαν ρόλους που δεν δικαιούνταν…