Στο συναρπαστικό και πολυαναμενόμενο πρώτο τόμο των απομνημονευμάτων του με τον τίτλο «Γη της Επαγγελίας», από τα χρόνια της προεδρίας, ο Μπαράκ Ομπάμα αφηγείται την ιστορία της εκπληκτικής οδύσσειάς του.

Από τότε που ήταν ένας νεαρός άνδρας, ο οποίος αναζητούσε την ταυτότητά του, έως τη στιγμή που έγινε ο ηγέτης του ελεύθερου κόσμου, περιγράφει με συγκλονιστικές προσωπικές λεπτομέρειες τόσο την πολιτική του παιδεία όσο και τις στιγμές-ορόσημο της πρώτης θητείας της ιστορικής προεδρίας του -μια εποχή επεισοδιακών μεταβολών και δραματικών αναταραχών.

Το βιβλίο κυκλοφορεί στις 17 Νοεμβρίου, ταυτόχρονα με τις ΗΠΑ, ενώ ο μεγάλος υποστηρικτής της ελληνικής έκδοσης είναι ο Όμιλος Μυτιληναίου.

Πρόκειται για ένα βιβλίο 768 σελίδων, στην αγγλική έκδοση, και είναι μόνο ο πρώτος τόμος! Ο Μπαράκ Ομπάμα, το αναγνώρισε, εξάλλου, πίστευε ότι χρειαζόταν έναν χρόνο για να γράψει ένα βιβλίο 500 σελίδων και, τελικά, τέσσερα χρόνια μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, κυκλοφορεί ο πρώτος τόμος.

Το βιβλίο είναι μια δραματική ματιά για την Αμερική, για τη δημοκρατική υπόσχεση, αυτό που ο Ομπάμα αποκαλεί «αμερικανική εμπειρία». Υπογραμμίζει τις αντιφάσεις και τα λάθη, ομολογεί ότι οι ξεχασμένοι της Αμερικής εκτιμούν ότι αυτή η υπόσχεση δεν είναι παρά ένας μύθος. Γράφει, ωστόσο, ότι «δεν είναι έτοιμος να εγκαταλείψει τη δυνατότητα της Αμερικής».

Διηγείται, επίσης, παρασκήνια από τη θητεία του και κάνει το προφίλ πολιτικών της Αμερικής αλλά και ξένων ηγετών. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν του θυμίζει τους αρχηγούς ομάδων του δρόμου στο Σικάγο, που ήταν σκληροί αλλά έξυπνοι. Ενώ για τον Νικολά Σαρκοζί γράφει υποτιμητικά: «Ήταν ένα κοκοράκι που φούσκωνε το στήθος του», σύμφωνα με τη γαλλική «Le Parisien».

 2,618 total views,  72 views today