Περίπου 800 υπογραφές έχουν ήδη συγκεντρωθεί στην  κοινότητα Πυλί σε αντίδραση για το μεταναστευτικό και την δημιουργία κλειστού προαναχωρησιακού κέντρου.

« Συγκεντρώσαμε ήδη 800 υπογραφές . Αναλογούν σχεδόν στον πληθυσμό της  κοινότητας. Και  συνεχίζουμε. Δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα. Δεν θέλουμε να δημιουργηθεί κλειστό προαναχωρησιακό κέντρο. Επίσης αίτημα μας είναι η άμεση αποσυμφόρηση του νησιού από τους παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες», δήλωσε στο skyrodos.gr o πρόεδρος της κοινότητας Πυλίου κ. Πάχος.

Σε ερώτηση αν θα πραγματοποιηθούν και άλλες  κινητοποιήσεις ο κ. Πάχος δήλωσε πως ο δήμαρχος Κω κ. Θεοδόσης Νικηταράς έχει δεσμευθεί για στήριξη του αγώνα που ξεκίνησαν οι κάτοικοι.

«Θα πράξουμε ότι μας πει ο δήμαρχος  Κω κ. Νικηταράς», τόνισε ο κ. Πάχος,.

Ετοιμάζονται και στη Λέρο

Το μεταναστευτικό και οι κινητοποιήσεις που θα γίνουν σε αντίδραση για την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη δημιουργία κλειστού προαναχωρησιακού κέντρου σε έκταση στην περιοχή «Λέπιδα» θα είναι το θέμα που θα απασχολήσει τη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής αύριο στο δήμο Λέρου.

“Δεν θα δεχθούμε επέκταση της δομής για τους μετανάστες. Ζητάμε άμεση αποσυμφόρηση  του νησιού από τους παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες”, δήλωσε στο Skyrodos.gr  ο δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλλιας.

 154 total views,  2 views today