Λαϊκή Συσπείρωση στη Χαρούλα Γιασιράνη: Αιδώς Αργείοι

565

Με αφορμή τα πυρά που δέχθηκε από πλευράς Περιφέρειας και συγκεκριμένα από την Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Χαρούλα Γιασιράνη, ο γιατρός-Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πάτμου και Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Λέρου-Πάτμου-Λειψών-Αγαθονησίου κι Αστυπάλαιας Γιώργος Τσουκαλάς, θέση παίρνει με ανακοίνωσή της και η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου.

Υπενθυμίζεται ότι η κόντρα ξέσπασε μετά τις δηλώσεις του κ. Τσουκαλά στον sky και την ανάρτησή του στα social media για την περιβόητη κούτα που του εστάλη από την Περιφέρεια και πολυδιαφημίσθηκε, με το υγειονομικό υλικό, το οποίο εμπεριείχε και ακατάλληλα τεστ στην παρούσα φάση για την έξαρση του κορωνοϊού στην Πάτμο, που μετρά ήδη 23 επιβεβαιωμένα περιστατικά covid-19.

Αυτό προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της κας Γιασιράνη, η οποία τον κατηγόρησε ότι ενδιαφέρεται για την κομματική του ιδεολογία, παρά για το όφελος της κοινωνίας, ενώ εκείνος από την πλευρά του, έκανε λόγο μιλώντας σήμερα στο σταθμό μας για απύθμενο θράσος, όταν ο ίδιος νυχθημερόν εργάζεται με ατελείωτες ώρες και συνεχείς εφημερίες. Μάλιστα, ο κ. Τσουκαλάς υποστήριξε ότι η Αντιπεριφερειάρχης δεν έχει πατήσει ούτε μία φορά το πόδι της τόσο στο Κ.Υ. Πάτμου, όσο και στο Νοσοκομείο Λέρου, ενώ θα έπρεπε πριν αποσταλεί το υλικό, να ερωτηθεί ο ίδιος, αφού στην παρούσα φάση είναι απαραίτητη η επιστημονική κατάρτιση και όχι η πολιτική.

Αναλυτικά η Λαϊκή Συσπείρωση, επί του θέματος, αναφέρει:

Όταν αποκαλύπτεται η τραγική αλήθεια για την υγεία με αδιάσειστα στοιχεία από τους καθ’ ύλην αρμόδιους, που είναι οι ίδιοι πρωταγωνιστές στη φροντίδα της υγείας του λαού, τότε δεν μπορεί παρά να προκληθεί πανικός για βαρύτατες ευθύνες στους ηθικούς συναυτουργούς της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας αντί να κάνει το αυτονόητο και να στηρίξει τα αιτήματα των υγειονομικών για μαζικές μόνιμες προσλήψεις στα νησιά, δωρεάν μαζικά τεστ, μέριμνα και ασφαλή νοσηλεία για τους ασθενείς με coved-19 και όλους τους υπόλοιπους ασθενείς, επίταξη του ιδιωτικού τομέα, προτίμησε να «θάψει» αυτά τα ζητήματα απαιτώντας «σιωπή» κάτω από την ιατρική μάσκα.

Επιχείρησε με ανήθικο τρόπο για να αγνοηθούν οι καταγγελίες του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πάτμου, να προβάλει ένα ανυπόστατο δίλημμα, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση έχει «επιβραβεύσει» με  χημικά, βία και καταστολή όσους υγειονομικούς  υπερασπίζονται με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής την  υγεία του λαού.

Ας μην βάζουν λοιπόν τον όρκο του Ιπποκράτη σε αντιπαράθεση με το σφυροδρέπανο γιατί οι αγώνες του Γ.Τσουκαλά με όλες τις ιδιότητες που έχει, ως γιατρός, ως πρόεδρος της Ε.Ι.ΘΕ.Λ. και ως Διευθυντής του Κ.Υ. Πάτμου,  φωτίζουν τη μόνη διέξοδο από τα προβλήματα που πνίγουν τους κατοίκους των νησιών.

Ανοσία σ’ αυτήν την εγκληματική πολιτική να μην ελπίζουν ότι θα αποκτήσει ο λαός. Το χρώμα της φρίκης που προκαλεί η μείωση στις δαπάνες για την υγεία  κατά 572 εκατομμύρια ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό του 2021 είναι απλά μαύρο.

Χρέος του νησιωτικού λαού να συμπορευτεί με τη «φωνή» κάτω από τη μάσκα  για μαζικές μόνιμες προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων σ’ όλες τις μονάδες υγείας των νησιών, να λειτουργήσουν όλες οι ΜΕΘ, μαζικά δωρεάν τεστ, επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.