Με δεδομένο ότι η χώρα θα ανοίξει για τους τουρίστες από 14 Μαΐου, ο κυβερνητικός σχεδιασμός προσβλέπει στην δημιουργία όσο το δυνατόν περισσότερων νησιών Covid free.

Πυρετώδεις είναι η προετοιμασία της Ελλάδας για την υποδοχή των πρώτων τουριστών και στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση σχεδιάζει τον οριζόντιο εμβολιασμό όλων των κατοίκων των νησιών με πληθυσμό κάτω των 10.000. Το μέτρο αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα από την κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες. Με δεδομένο ότι η χώρα θα ανοίξει για τους τουρίστες από 14 Μαΐου, ο κυβερνητικός σχεδιασμός προσβλέπει στην δημιουργία όσο το δυνατόν περισσότερων νησιών Covid free.

Στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου θα συμβάλλει σημαντικά και ο μεγάλος αριθμός δόσεων εμβολίων, που θα λάβει η χώρα μας τον Mάιο και τον Ιούνιο από την Johnson & Johnson και την Pfizer. Ειδικά από την Pfizer οι επιπλέον δόσεις προσδιορίζονται στις 1.500.000.

Πριν από λίγες ημέρες η  ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» αναφέρθηκε σε άρθρο της στη στρατηγική εμβολιασμού των κατοίκων των ελληνικών νησιών που έχει εγκριθεί από την κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποφάσισε να εμβολιάσει το σύνολο του πληθυσμού των νησιών με λιγότερους από 5.000 κατοίκους, ανεξαρτήτως ηλικίας. Αφορά 69 νησιά και που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου», ανέφερε η εφημερίδα της Ρώμης.

Στο άρθρο υπενθυμίζεται ότι οι πρώτοι που εμβολιάστηκαν είναι οι κάτοικοι του Καστελλόριζου και ότι τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού έχουν χορηγηθεί, μεταξύ άλλων, και στους κατοίκους της Πάτμου, όπου τα κρούσματα ήταν πολύ περιορισμένα και η παρουσία Ιταλών τουριστών εκεί είναι ανέκαθεν ιδιαίτερα σημαντική.

«Για τα μεγάλα νησιά της χώρας θα ισχύσει το πρόγραμμα εμβολιασμού όλης της υπόλοιπης Ελλάδας», ανέφερε η εφημερίδα της Ρώμης.

Αφιέρωμα στα μικρά ελληνικά «COVID-free» νησιά είχε δημοσιεύει και το Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας (RND), επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα επιδιώκει να προσελκύσει σε αυτά παραθεριστές.

Τέλος η υποχρεωτική καραντίνα από χώρες της ΕΕ

Η Ελλάδα σκοπεύει να άρει το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας από την επόμενη εβδομάδα για ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πέντε άλλες χώρες, ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Τον περασμένο μήνα, η χώρα ήρε το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας μίας εβδομάδας για τους Ισραηλινούς ταξιδιώτες που εμβολιάστηκαν ή είχαν αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Ελλάδα δήλωσε ότι θα ανοίξει τον τουριστικό της τομέα, βασικό μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας της, από τα μέσα Μαΐου. «Θα σταματήσουμε σταδιακά τους περιορισμούς στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, πριν από το άνοιγμα στις 14 Μαΐου», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Τουρισμού στο Reuters με την προϋπόθεση της ανωνυμίας του.

 306 total views,  2 views today