Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου  ενημερώνει για τις αλλαγές στις προϋποθέσεις λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων συνεχίζουν να ισχύουν, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 55400 (ΦΕΚ τεύχος Β 4206/12-09-2021),  και είναι  οι εξής:

  • Στα καταστήματα λιανικής και στα καταστήματα τροφίμων, η αναλογία χωρητικότητας προς πελάτη συνεχίζει να είναι στο ένα άτομο ανά 9 τ.μ. , ενώ στους κοινόχρηστους χώρους η αναλογία παραμένει στον ένα πελάτη ανά 5 τ.μ.  Οι εργαζόμενοι και το προσωπικό δεν υπολογίζονται για την τήρηση των ορίων αυτών.
  • Στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται η παρουσία έως 6 πελατών σε χώρους εμβαδού έως 100 τμ.
  • Διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου μία (1) φορά την εβδομάδα για όλους τους εργαζόμενουςπου δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους, με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, όπως ορίζονται στο π.δ. 84/2001 (Α’ 70), ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη ιατρό, με δική τους δαπάνη.
  • Το ωράριο για το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα διαμορφώνεται από 07.00 έως 21.00.
  • Εξακολουθεί να υφίσταται η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ Ή ΨΗΦΙΑΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ.

.Eφιστούμε την  προσοχή ότι  στο επόμενο χρονικό διάστημα οι έλεγχοι  θα ενταθούν και  καλούμε τους επιχειρηματίες όπως συμμορφωθούν στις διατάξεις του νόμου.

 

 103 total views,  4 views today