«Θα μπορούσε ο κ. Πολλάκης να μην ασχοληθεί καν με το θέμα αλλά και ο κ. Κυμπουρόπουλος είναι πολιτικός . Ο εκάστοτε πολιτικός μπορεί να δεχθεί κριτική και μάλιστα πολύ σκληρή κριτική!»

Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων για το μεγάλο θέμα που ανέκυψε με το σκληρό  σχόλιο που έκανε ο  Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Πολλάκης για τον κ. Κυμπουρόπουλο σε συνέντευξή τύπου ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και πρώην υπουργός Ναυτιλίας και Υγείας  κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ενώ θα μπορούσε  ο κ. Κουρουμπλής  να υπερασπιστεί τον κ. Κυμπουρόπουλο γιατί δέχθηκε τόσο σκληρή επίθεση από τον κ. Πολλάκη δεν το έπραξε !

«Απευθύνεστε σε ένα άνθρωπο ο οποίος  έχει μια εντελώς διαφορετική θεώρηση του τι σημαίνει ΑΜΕΑ. Από τη στιγμή που είμαι πολιτικός δεν ζήτησα να μου χαριστεί κανείς. Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι δεν μου χαρίστηκε κανένας εντός και εκτός.  Ο κ. Κυμπουρόπουλος  είναι πλέον πολιτικό πρόσωπο. Να δεχθώ ότι θα έπρεπε ο κ. Πολλάκης να μην ασχοληθεί  με το  θέμα . Το ζήτημα δεν είναι συναισθηματικό αλλά εξόχως πολιτικό. Ο κ. Κυμπουρόπουλος θέλοντας να υπερασπιστεί την πολιτική του κ.Μητσοτάκη για τα επιδόματα είπε ότι εγώ δεν θέλω επιδόματα και διευκολύνσεις. Δεν συμφωνώ μαζί του», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής που αναφέρθηκε στους αγώνες για να σπάσει ο νόμος της «αρτιμέλειας» .

Όπως εξήγησε ο κ. Κουρουμπλής εξαιτίας του νόμου της αρτιμέλειας δεν ήταν δυνατό να διορίζονται άνθρωποι με αναπηρίες στο δημόσιο τομέα.

«Σπάσαμε τους νόμους  και ο κάθε ανάπηρος να μπει στην παραγωγική διαδικασία και από παθητικός αποδέκτης  ρύθμισης της τύχης του σε ενεργό και συμμετοχικό πολίτη. Εδώ το ζήτημα είναι πολιτικό. Ο κ. Κυμπουρόπουλος θέλησε να υπερασπιστεί την πολιτική του κ. Μητσοτάκη και βεβαίως ο κ.Πολλάκης απάντησε με αυτό τον τρόπο. Θα μπορούσε να το είχε αποφύγει. Από εκεί και πέρα όμως όταν εκτίθεται κάποιος  δεν μπορεί να αποφύγει την κριτική και ειδικά τη σκληρή κριτική», είπε ο κ. Κουρουμπλής που μίλησε και για την σκληρή κριτική που έχει δεχθεί ο ίδιος πολλές φορές.

«Έχω δεχθεί πολλές φορές σκληρή κριτική. Σχολίασαν αρνητικά και το γεγονός ότι ήμουν υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας. Ρωτήστε τι έργο έγινε τότε επί θητείας μου. Θυμίζω το συμβάν με την πετρελαιοκηλίδα στο Φάληρο,  που καθάρισε σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα . Δέχθηκα επίθεση γιατί δεν έβλεπα. Αν ο κ. Πολλάκης έλεγε για το αν ο κ. Κυμπουρόπουλος είναι ικανός γιατρός. Αν γίνονταν αυτό θα τον είχαμε σκίσει όλοι μαζί. Να είμαστε δίκαιοι. Το ότι είναι άτομο με Ειδικές Ανάγκες. Ποιος με υπερασπίστηκε;», τόνισε.

Σχετικά με το γεγονός ότι ο κ. Κυμπουρόπουλος εκτός από πολιτικός είναι άτομο με ειδικές ανάγκες ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε:

«Δεν το αμφισβητώ. Είναι πολιτικό πρόσωπο όμως. Από τη στιγμή που είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής είναι πολιτικό πρόσωπο. Τον τιμώ και είναι άξιος επιστήμονας.  Δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό. Εύχομαι εκείνοι που ψηφίσουν ΝΔ να τον τιμήσουν. Να μην λέμε όμως επειδή παρουσιάστηκε ευκαιρία ότι θέλουμε. Εγώ έχω διωχθεί για πολλά θέματα».

Όλα της κυβέρνησης καλώς …καμωμένα

Στη  συνέντευξή τύπου ο κ.Κουρουμπλής αναφέρθηκε  στην καλή συνεργασία που είχε με τις τοπικές αρχές από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και το υπουργείο Υγείας. Υπερασπίστηκε όμως το έργο της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς.

«Είχαμε πολύ καλή συνεργασία με το δήμαρχο και από τα δύο υπουργεία. Στο υπουργείο Ναυτιλίας συνεργάστηκα με τον συμπατριώτη σας Νεκτάριο Σαντορινιό. Κάναμε έργο. Αυτές τις ημέρες  κάνω μια προσπάθεια να καταγράψω το  έργο που έγινε στο Ναυτιλίας. Εχουμε εντυπωσιαστεί και εμείς . Πολλά δελτία τυπου», τόνισε.

Για το μεταφορικό ισοδύναμο ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε πως ήταν διαχρονικό αίτημα για την περιοχή.

«Ήταν διαχρονικό αίτημα για τα νησιά. Κατορθώσαμε παρά τις οικονομικές δυσκολίες να το ετοιμάσουμε να το ψηφίσουμε  και να το υλοποιήσουμε.  Τώρα επεκτείνεται στα αεροπλάνα και τα καύσιμα Είναι σημαντική παρέμβαση που ικανοποιεί ένα διαχρονικό αίτημα που έρχεται από τη δεκαετία του 70. Όλα τα κόμματα το έκαναν σημαία και το ξεχνούσαν την επόμενη ημέρα .Αξίζει τον κόπο να το αξιολογήσει κανείς με τον τρόπο που πρέπει», δήλωσε ο κ.Κουρουμπλής.

Ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε και στον αγώνα που έγινε για να εφαρμοσθεί ειδικό πρόγραμμα για τη νησιωτικότητα.

«Την  επόμενη τετραετία για όποιον είναι στο Ναυτιλίας  το θέμα της νησιωτικότητας θα είναι πρώτης προτεραιότητας . Για να εξασφαλίσουμε πόρους που θα ισοσταθμίσουν τα ελλείμματα που γεννά η νησιωτικότητα σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα», τόνισε.

Αναφορά έκανε ο κ. Κουρουμπλής για τα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή ώστε να υδροδοτούνται τα άνυδρα νησιά  χωρίς να δαπανούνται τεράστια ποσά όπως στο παρελθόν.

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε πως  έχει βελτιωθεί και η κατάσταση στα νοσοκομεία και τόνισε πως προτεραιότητα είναι οι προσλήψεις προσωπικού. Μίλησε για τα προγράμματα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 1 και ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 2.

«Έγιναν μεγάλες προσπάθειες και δρομολογήθηκαν μέσω των προγραμμάτων αυτών αρκετά έργα. Να μην ξεχνάμε την Α.Ε.Ν. στην Κάλυμνο που λειτουργεί ήδη. Οι συγκοινωνίες έχουν βελτιωθεί. Όλοι αναγνωρίζουν ότι έγιναν πολλές παρεμβάσεις  και δημιουργήθηκαν νέοι θεσμοί. Τα ορφανά λιμάνια που ήταν στα αζήτητα τα δώσαμε στους δήμους», τόνισε ο κ. Κουρουμπλής.

Η Ευρώπη χάνει το κοινωνικό της πρόσωπο

Εξηγώντας τους λόγους της επίσκεψης του τόνισε πως αιτία είναι  οι ευρωεκλογές.

« Έχουμε να κάνουμε με μεγάλες εκλογικές αναμετρήσεις που δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να επιλέξουν.  Οι ευρωεκλογές είναι η μεγάλη πολιτική αναμέτρηση που έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά σε σύγκριση με το παρελθόν. Παλιότερα η ψήφος ήταν χαλαρή. Τώρα όλοι αναγνωρίζουν ότι η Ευρώπη είναι σε κομβικό σημείο. Ζει  τον παλμό ενός πυροδοτούμενου ευρωσκεπτικισμού  ο οποίος αμφισβητεί τους θεσμούς  και ελλειματοποιεί τη σχέση εμπιστοσύνης του μέσου ευρωπαίου πολίτη με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής που μίλησε  για τη φθίνουσα πορεία του κοινωνικού κράτους.

«Εφαρμόζονται πολιτικές λιτότητας  και η Ευρώπη χάνει το κοινωνικό της πρόσωπο. Ακόμη οι σοσιαδημοκρατικές δυνάμεις μπήκαν στον πειρασμό εφαρμογής πολιτικών που έπρεπε να ακυρώσουν . Η Ευρώπη ήταν απούσα όταν συντελούνταν γεγονότα στη Μέση Ανατολή. Με το μεταναστευτικό φάνηκε αμήχανη ανέτοιμη και ανέντιμη. Και τώρα εκφράζω ανησυχία για τι θα προκύψει  με αυτά που συμβαίνουν στην Υεμένη . Και πάλι η ΕΕ φαίνεται ότι δεν μπορεί να προλάβει καταστάσεις που μπορεί να δημιουργήσουν άλλου είδους κρίσεις.  Μιλάμε για μια Ευρώπη που είναι σε κατάσταση κρίσης των θεσμών της», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής .

«Είναι ανάγκην να υπάρξει μια Ευρώπη που θα απαντά σε όλα τα ζητήματα για να μην αποδειχθεί  ότι θα είναι  μια κοινωνία που οδηγείται ως ο υπνοβάτης στο γκρεμό και δεν έχει τη δύναμη να αντισταθεί. Αν θέλουμε να αναστρέψουμε την πορεία θα πρέπει η Ευρώπη να ανακρούσει πρύμνα ώστε να έχει τη θέση που πρέπει σε όλα τα μεγάλα ζητήματα. Να μην έχει σε μουσείο τα κοινωνικά δικαιώματα », τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κουρουμπλής.

Ο Α.  Τσίπρας δικαιούται ακόμη μια τετραετία

Για την κυβέρνηση ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε πως παρέλαβε τη χώρα σε πλήρη κατάρρευση και έκανε πράγματα.

Όταν  αναλάβαμε τα νοσοκομεία ήταν υποστελεχωμένα και χωρίς πόρους. Γίνεται μια γιγαντιαία προσπάθεια να αναταχθούν . Το ίδιο γίνεται στον τομέα της Παιδείας της Πρόνοιας της Κοινωνικής Ασφάλισης. Εξασφαλίσαμε πολιτική σταθερότητα στη χώρα. Απορροφήσαμε τους  κοινωνικούς κραδασμούς για τέσσερα χρόνια. Η αβεβαιότητα και η αστάθεια της χώρας πέρασε σε  σταθερότητα και σταδιακή αλλά αποφασιστική πορεία. Ουδείς λέει πως η κατάσταση είναι εκεί που θέλουμε. Ο Αλ Τσίπρας δικαιούται ακόμη  μια τετραετία για να μπορέσει η χώρα να βρεθεί εκεί που όλοι ονειρευόμαστε», τόνισε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε πως ότι παράγει η οικονομία η κυβέρνηση το  προσφέρει στους πολίτες.

Η επιδοματική πολιτική κράτησε την κοινωνία όρθια

Μετά την ψήφιση του νόμου για την Α κατοικία προχωρούμε στη ρύθμιση με 120 δόσεις είπε ο κ. Κουρουμπλής που υπερασπίστηκε και την επιδοματική πολιτική που  ασκεί η κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται ήδη την αγορά του χρέους που άλλοι δημιούργησαν  από το ΔΝΤ.  Σιγά σιγά θα διώξουμε το ΔΝΤ από τη χώρα. Η κυβέρνηση προστάτεψε τους κατατρεγμένους της κρίσης και διέκοψε την απαράδεκτη  εικόνα να ρίχνουν πολλοί Έλληνες στους κάδους των σκουπιδιών την αξιοπρέπεια τους ζητώντας κάτι για να ικανοποιήσουν το αίσθημα της αυτοσυντήρησης.  Κάποιοι που δεν ξέρουν τι είναι να ζει κανείς με επίδομα σχολιάζουν την επιδοματική πολιτική . Ηταν αναγκαίο αυτό για να βγει όρθια η κοινωνία από την κρίση. Η οικονομία  όλο  και περισσότερο ισχυροποιείται», τόνισε ο κ. Κουρουμπλής  που μίλησε και τα δεινά της οικογενειοκρατίας  στην Ελλάδα.

Σε ερώτηση για τους λόγους που τον ώθησαν να είναι  υποψήφιος στην Ευρωβουλή τόνισε:

«Η ζωή μας κινείται με κύκλους . Εκτιμώ ότι έκλεισε ένας κύκλος και αναζήτησα κάτι διαφορετικό.  Είναι μια πρόκληση η πρόταση που μου έκανε ο πρωθυπουργός. Να ανοίγουμε  πρέπει το δρόμο σε νέους ανθρώπους να εισέλθουν στην πολιτική ζωή. Αν με εμπιστευθούν οι πολίτες θα προσπαθήσω να φανώ χρήσιμος στην πατρίδα μου μέσα από το ευρωκοινοβούλιο» .

Τον υποψήφιο ευρωβουλευτή προλόγισαν ο κ. Τάκης Μιχαηλίδης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης.

Ο κ. Κουρουμπλής πραγματοποίησε επισκέψεις  στο νοσοκομείο Ρόδου,   στο ΠΥΣΥ Νοτίου Αιγαίου , στην Αστυνομική Διεύθυνση Δωδ/σου, στο Δήμαρχο Ρόδου, στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου και στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου

 278 total views,  2 views today