Τη βεβαιότητα ότι η ΛΑΕ θα πετύχει καλό ποσοστό στις εκλογές και θα έχει θέση στην επόμενη Βουλή, εξέφρασε σε συνέντευξη τύπου σήμερα ο Γραμματέας της ΛΑΕ κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης.

“Θα πάμε καλά στις εκλογές. Aυτό δείχνουν και ορισμένες δημοσκοπήσεις. Αυτό δεν μας εφησυχάζει. Θα δώσουμε τη μάχη στις εκλογές όποτε και αν γίνουν”, δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Έμφαση έδωσε στους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ και τόνισε ότι στόχος του είναι μονοψήφιο ποσοστό του φόρου ( και στην υψηλότερη κατηγορία).
Όσο για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης ο κ.Λαφαζάνης τόνισε ότι η ΛΑΕ στηρίζει περιφερειακούς συνδυασμούς σε όλη τη χώρα. Όσο για το Νότιο Αιγαίο η επιλογή θα γίνει εντός των επόμενων εκλογών.

Σε ότι αφορά τις εθνικές εκλογές θα υπάρχει πλήρες ψηφοδέλτιο και στα Δωδεκάνησα. Πλήρες θα είναι και το ευρωψηφοδέλτιο.

Αναλυτικότερα στη συνέντευξη τύπου ο κ. Λαφαζάνης άσκησε σκληρή κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική που ακολουθεί και όπως είπε έφερε την Ελλάδα και τους Έλληνες σε μαύρα χάλια.

Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρθηκε και στις διώξεις που του έχουν ασκηθεί επειδή εναντιώνεται στους πλειστηριασμούς.
” Ούτε στη Χούντα τέτοιες διώξεις.Παράδειγμα εκατό νεκροί στο ” Μάτι” και οι ποινικές ευθύνες είναι πλημμέλειμα.Βλέπετε η κα. Δούρου δεν είναι καθαρίστρια. Αυτή είναι η διαφορά. Ο κ. Ψινάκης δεν είναι Λαφαζάνης. Μου φορτώνουν το μισό ποινικό κώδικα. Όχι γιατί είχα εκατό νεκρούς αλλά γιατί αγωνίζομαι για να μην προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας”, τόνισε και πρόσθεσε ότι έχουμε περάσει σε μετεμφυλιακά χρόνια.

Και ο χειρότερος κακοποιός είπε ο κ. Λαφαζάνης δεν έχει τόσες δικογραφίες.
Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρθηκε και στη μήνυση που έχει υποβάλει για την τρίτη κεφαλαιοποίηση και στις εξηγήσεις που ζήτησε προκειμένου να ενημερωθεί γιατί η προσφυγή δεν είχε περαιτέρω εξέλιξη.

” Δεν τη βάζουν στο αρχείο. Την τοποθετούν στο ψυγείο. Πώς είναι δυνατόν να μην προχωράει το θέμα μετά από μια μήνυση τεκμηριωμένη. Αλλά στην Ελλάδα οι τράπεζες είναι το ιερό και το όσιο”, δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε ότι η ΛΑΕ θέλει ανεξάρτητη και δημοκρατική δικαιοσύνη.

Σε ότι αφορά τα Δωδεκάνησα ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι είναι απαράδεκτος ο ΦΠΑ που είναι σε ισχύ για τα νησιά.
“Στην ουσία είναι ένα μέτρο που πνίγει την οικονομία και την κοινωνία στα Δωδεκάνησα και όχι μόνο. Εμείς θέλουμε μονοψήφιο ΦΠΑ. Και να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα. Μπορεί να γίνει αυτό. Με ταυτόχρονη αυστηροποίηση των ελέγχων και των ποινών. Έτσι θα αποδίδεται και τα έσοδα που θα έχει το ελληνικό δημόσιο θα είναι μεγαλύτερα από τα σημερινά”, είπε ο Λαφαζάνης και πρόσθεσε ότι είναι αδιανόητο αυτό που γίνεται στην Ελλάδα.

“Η πρόταση μας θα βοηθήσει, την τοπική οικονομία και την οικονομία όλης της χώρας.Αυτο αποτελεί μέρος του εναλλακτικού προγράμματος για την οικονομία.

Ο κ.Λαφαζανης αναφέρθηκε και στο νέο νόμο για τους πλειστηριασμούς που όπως είπε καταλύει κάθε ίχνος προστασίας για τους ευπαθείς και τους ανήμπορους δανειολήπτες. Τώρα θα αρχίσει το μαζικό ξεσπίτωμα και οι εξώσεις”, τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.

Σε ερώτηση σχετικά με την παρουσία της ΛΑΕ στις εκλογές ο κ.Λαφαζάνης δήλωσε:
“Στις εθνικές εκλογές θα έχουμε πλήρη ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα.Το ίδιο θα ισχύει και το ευρωψηφοδέλτιο με επικεφαλή τον κ. Χουντή. Αυτές οι δύο αναμετρήσεις έχουν σημασία για τη ΛΑΕ αλλά κυρίως για τον τόπο και τον ελληνικό λαό. Δίνουμε σκληρή μάχη και θα έχουμε καλό ποσοστό. Μη βλέπετε τις δημοσκοπήσεις που παίζουν στημένο ρόλο. Υπάρχουν και ορισμένες δημοσκοπήσεις που σε ένα βαθμό δίνουν στη ΛΑΕ τη δυναμική που έχει. Εμείς πιστεύουμε ότι θα πάμε καλά. Η μάχη πρέπει να δοθεί. Θα τη δώσουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό πριν κλείσουν οι κάλπες όποτε και αν γίνουν οι εκλογές”.

Για τις περιφερειακές εκλογές στόχος είναι όπως τόνισε ο κ.Λαφαζάνης να στηριχθούν ψηφοδέλτια περιφερειακά.
” Έχουμε κάνει αρκετές ανακοινώσεις σε Αθήνα, Μακεδονία, Πελοπόννησο Δυτική Ελλάδα, Βορείου Αιγαίου. Την επόμενη εβδομάδα θα ολοκληρώσουμε τις σχετικές στηρίξεις και θα καλύψουμε και τις 13 περιφέρειες. Στους δήμους θα είμαστε παρόντες σε όσο το δυνατόν περισσότερους μεγάλους ΟΤΑ. Δεν θα έχουμε παντού στήριξη σε ψηφοδέλτια που έχουν πολιτικά χαρακτηριστικά που μας ταιριάζουν. Θα έχουμε σε αρκετούς δήμους. Πιστεύουμε θα αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Την εβδομάδα που έρχεται θα καταλήξουμε και στο ψηφοδέλτιο που θα στηρίξουμε και από τη δική μας πλευρά στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου”, δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης και συμπλήρωσε ότι η ΛΑΕ δεν έχει ισχυρή οικονομική δύναμη .

“Μας έχουν κάνει προτάσεις αλλά εμείς δεν εξαγοραζόμαστε από χορηγούς της πολιτικής ζωή που διαμορφώνουν τις εξελίξεις. Εμείς δίνουμε τη μάχη με τον οβολό που μπορεί να μας προσφέρει ο κάθε απλός πολίτης και όσα χρήματα έχουμε εμείς. Για το λόγο αυτό η μάχη είναι άνιση.

Σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενη συνεργασία με το ΚΚΕ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ο κ. Λαφαζάνης απάντησε ότι το ΚΚΕ δεν επιδιώκει συνεργασίες.

” Εμείς θέλουμε τη συνεργασία με όλες τις δημοκρατικές πατριωτικές αντιμνημονιακές δυνάμεις . Με όλες χωρίς εξαιρέσεις. Θέλουμε να διαμορφώσουμε ένα μεγάλο μέτωπο που θα ξεκινάει από το ΚΚΕ μέχρι την ” πλεύση” και την ” Ανταρσία”. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα κοινό μέτωπο. Υπάρχουν διάφορες αλλά τώρα χρειάζεται το ευρύ μέτωπο όλων των αριστερών προοδευτικών δυνάμεων που θα είναι κατά των μνημονίων.Αυτο επιδιώκουμε στο χώρο της ΤΑ. Αλλά το ΚΚΕ απορρίπτει κάθε συνεργασία και στο χώρο της αυτοδιοίκησης. Ακολουθεί μια πολιτική περιχαράκωσης και απομόνωσης και αλαζονείας στο χώρο της αριστεράς που δεν βοηθάει την χώρα και τη δημοκρατία. Αντί να βοηθάει τορπιλίζει κάθε δυνατότητα συνεργασίας”, τόνισε.

Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρθηκε και στη μάχη που δίνει η ΛΑΕ για τη στήριξη των ” Κίτρινων Γιλέκων.
” Πρέπει να υπάρχουν και στην Ελλάδα τα Κίτρινα Γιλέκα. Επειδή το κίνημα όμως αυτό είναι ακηδεμόνευτο θεωρείται ύποπτο” τόνισε.

Όσο για τη Βουλή τόνισε ότι δεν έχει αντιπολίτευση.

” Αν είμασταν εμείς στη Βουλή η κυβέρνηση Τσίπρα δεν θα υπήρχε. Για το λόγο έγιναν τότε οι εκλογές για να βγούμε εμείς έξω . Έγινε αγώνας για αυτό’. Η κυβέρνηση οδήγησε τη χώρα σε μαύρα χάλια και χωρίς να υπάρχει καμία προοπτική. Πήρε τη σκυτάλη από τους προηγούμενους και μας οδήγησε στην καταστροφή.Σωτηρία δεν είναι ούτε ο κ.Μητσοτάκης. Έχει ψηφίσει όλα τα μνημόνια”, είπε.

Σχετικά με το αν θα γίνουν πρόωρες εκλογές ο κ.Λαφαζάνης τόνισε ότι από δω και πέρα δεν υπάρχουν πρόωρες εκλογές.

” Είμαστε στον τέταρτο χρόνο θητείας αυτής της κυβέρνησης και καλπαζουμε προς το τέλος.Το πότε θα γίνουν εκλογές ούτε ο κ. Τσίπρας το ξέρει . Και αυτός κάθε ημέρα σκέπτεται πότε θα κάνει εκλογές προς όφελος του. Δεν θα έχει κανένα θετικό αποτέλεσμα όποτε και αν κάνει εκλογές”, τόνισε ο κ.Λαφαζάνης.
Όσο για το πώς θα μειωθεί ο ΦΠΑ ο κ.Λαφαζάνης είπε ότι οι δανειστές επιβάλουν θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα που πνίγουν την ανάπτυξη και προοπτική της χώρας.


” Εμείς δεν αποδεχόμαστε αυτές τις δεσμεύσεις. Η Ελλάδα πρέπει να πάψει να είναι σε εποπτεία και κηδεμονία. Με προστάτες καμία χώρα δεν πήγε μπροστά.Στοχος μας να αποτινάξουμε όλα αυτά και το ραγιαδισμό που ενδειμεί στη χώρα. Το συμφέρον της χώρας είναι να δώσουμε ώθηση στην ανάπτυξη και να στηρίξουμε και τα πιο χαμηλά στρώματα”, τόνισε.

 540 total views,  2 views today