Τριμελής ομάδα Κρητικών από την Αλικαρνασσό, με επικεφαλής τον κ. Μανώλη Βουτσαλά, ταξίδεψαν στο Καστελλόριζο, για την 28η Οκτωβρίου και μετέφεραν μία γιγαντιαία ελληνική σημαία, 750 τετραγωνικών μέτρων!

Για το σκοπό αυτό μάλιστα χρειάσθηκε να επιστρατευθεί γερανός από τη Ρόδο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σημαία που κυματίζει σε ελληνικό έδαφος.

Μιλώντας στον sky ο κ. Βουτσαλάς, τόνισε ότι η χαρά των κατοίκων, αλλά και των ιδίων ήταν απερίγραπτη, αφού με την ύψωση του εθνικού μας συμβόλου, έκλαιγαν από συγκίνηση.

Ο κ. Βουτσαλάς τόνισε ότι πήρε την πρωτοβουλία, μετά από τις αλλεπάλληλες τουρκικές προκλήσεις τους τελευταίους 3,5 μήνες γύρω από το Καστελλόριζο, με αποκορύφωμα την πρόσφατη προβοκάτσια εναντίον της ελληνικής σημαίας που είναι ζωγραφισμένη στο βουνό του νησιού και βάφτηκε από τουρκικό drone με κόκκινη μπογιά…

Μάλιστα επισήμανε πως αρκετοί Κρητικοί θέλησαν να μεταβούν μαζί με την τριμελή ομάδα στο ακριτικό μας νησί για να συμπαρασταθούν στους κατοίκους και να νιώσουν πως δεν είναι μόνοι τους, έναντι των τουρκικών προκλητικών ενεργειών σχεδόν σε καθημερινή βάση. Χαριτολογώντας είπε, ότι αν μετέβαιναν στο Καστελλόριζο όλοι μαζί, θα ήταν σαν…απόβαση των Κρητικών στο νησί!

“Είδα μία απερίγραπτη χαρά και συγκίνηση στα μάτια τους. Ήταν κάτι συγκλονιστικό! Κλαίγαμε όλοι μαζί. Δεν το έχω ξανανιώσει ποτέ αυτό το συναίσθημα. Γεμάτοι υπερηφάνεια, με ηθικό υψηλό-ακμαιότατο, δε μας νοιάζει αν ενοχλήθηκαν οι γείτονες μας και ας δηλώνουν ότι θέλουν για πρόκληση της Ελλάδας. Εμείς θα βλέπουμε το εθνικό μας σύμβολο να κυματίζει εκεί. Και βέβαια ρίγη συγκίνησης επικράτησαν όταν πέρασαν τα πολεμικά μας αεροσκάφη από πάνω, τα F-16 και μας χαιρέτισαν! Συγκινήθηκαν και οι πιλότοι και μάλιστα ο ένας εξ αυτών που είναι προσωπικός μου φίλος, με πήρε τηλέφωνο αμέσως μετά να με συγχαρεί για την ενέργειά μας!”, ανέφερε ο κ. Βουτσαλάς στον sky.

Καταλήγοντας πρόσθεσε ότι: «Αυτή η σημαία δεν είναι δική μου, αλλά όλων μας! Έχουμε υποχρέωση σε όλους που έφυγαν να τους τιμούμε με το δικό μας τρόπο τουλάχιστον κάθε χρόνο τέτοια μέρα».
Μάλιστα, όπως ο ίδιος ανέφερε, ανήμερα της επετείου του «ΟΧΙ» ήθελε να στείλει και τη δική του απάντηση στις συνεχείς προκλητικές κινήσεις των γειτόνων μας…

 1,465 total views,  2 views today