Λίγες ημέρες απομένουν μέχρι την έναρξη της διαδικασίας για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ, έξι είναι τα ονόματα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του Ελληνα πρωθυπουργού.

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία και τον κεντροδεξιό χώρο. Γνωρίζει πολύ καλά τα εθνικά θέματα σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα που κυριαρχούν τα ελληνοτουρκικά. Είναι μία πρόταση που μέχρι αυτή τη στιγμή συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες. Εχει γίνει μία πρώτη συζήτηση του κ. Αβραμόπουλου με τον κ. Μητσοτάκη. Μάλιστα, ο Ελληνας πρωθυπουργός έχει ενημερώσει για τις προθέσεις του τόσο τον κ. Σαμαρά όσο και τον κ. Καραμανλή.

Σταύρος Δήμας: Είχε προταθεί επί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΚΙΝΑΛ. Σε αυτή την περίπτωση μένει να δούμε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ανοιχτού Καναλιού, αν συγκεντρώνονται οι 180 ψήφοι και η συναίνεση που επιθυμεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τάσος Γιαννίτσης: Προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Εχει διατελέσει πρώην υπουργός επί κυβέρνησης Κώστα Σημίτη και είναι ταυτισμένος με την προσπάθεια να αλλάξει το Ασφαλιστικό.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Πρώτη πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Μαρία Ευθυμίου: Ιστορικός, καθηγήτρια πανεπιστημίου και αδερφή του Πέτρου Ευθυμίου, στελέχους από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Μαρία Δαμανάκη: Είναι πολιτικό πρόσωπο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύει ότι με αυτή του την κίνηση θα διεμβολίσει και τον χώρο της Αριστεράς.

 172 total views,  2 views today