Ανανέωση:

Αναστέλλει στο σύνολο τους τις δραστηριότητες της η TUI . που πλήττεται βαριά από την πανδημία του κορονοϊού.

Από χθες βράδυ, ενημέρωνε τους συνεργάτες της, ακόμα και στη Ρόδο, για τις προθέσεις της να λάβει δραστικά μέτρα περιορισμού των επιπτώσεων στα οικονομικά της αποτελέσματα, καθώς έχουν ακυρωθεί περισσότερες από τις μισές πτήσεις της.

Υπενθυμίζουμε πως η TUI ήδη έχει επικοινωνήσει ήδη με ξενοδόχους σε όλη την Ελλάδα, τους οποίους πιέζει να ακυρώσουν τα συμβόλαια guarantee και να τα μετατρέψει σε allotment, δηλαδή απλές κρατήσεις χωρίς προκαταβολές.

Μεγαλύτερο όμως πρόβλημα φαίνεται να αντιμετωπίζει η TUI με τις κρουαζιέρες, όπου οι κρατήσεις έχουν φτάσει πλέον στα τάρταρα, ενώ συζητείται ακόμα και να σταματήσει τη δραστηριότητά της για διάστημα δύο μηνών.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι από το πρωί σήμερα ο Τουριστικός Κολοσσός προχώρησε στην υποβολή αιτήματος υπαγωγής στο πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων στην γερμανική κυβέρνηση προκειμένου να μην καταρρεύσει, παρά τη ρευστότητα των 1,4 δισ. ευρώ που διαθέτει.

Τέλος ο ευρωπαϊκός tour operator εξετάζει διαφόρους τρόπους στήριξης πελατών, μετόχων και εργαζομένων ενώ είναι σίγουρο πως στα σημαντικά μέτρα μείωσης κόστους που σκέφτεται να λάβει είναι και οι μειώσεις των τιμών και οι προσφορές που θα επωμιστούν οι ξενοδόχοι προκειμένου για να διασώσουν τη χρονιά.

Στο πλαίσιο των εξελίξεων αυτών που αφορούν στη διαχείριση του κορονοϊού, το υπουργείο Τουρισμού παρακολουθεί τις εξελίξεις, επικοινωνεί με τους tour operator , καταγράφει τα προβλήματα, ενημερώνει τους φορείς και επεξεργάζεται μέτρα και προτάσεις για τη στήριξη της ελληνικής αγοράς σε συντονισμό με τον ΕΟΤ, τις αρμόδιες υπηρεσίες, την κεντρική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 1,774 total views,  2 views today