Ρουμάνης: Μυρίζει “Όμικρον” η εκτόξευση των κρουσμάτων

314

Μόνο με την εφαρμογή των υγειονομικών  μέτρων θα αντιμετωπίσουμε την πανδημία δήλωσε στον  Sky σήμερα ο διοικητής του νοσοκομείου Ρόδου Καρπάθου κ. Γρηγόρης Ρουμάνη προσθέτοντας πως έχουν σταλεί  δείγματα στην Αθήνα για να διαπιστωθεί ή ύπαρξη της μετάλλάξης Όμικρον στη Ρόδο.

«Όλοι είμαστε ανήσυχοι για τη διασπορά της νόσου  του κορονοϊού που υπάρχει στην κοινότητα.   Η ξαφνική  αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται και στις μετακινήσεις των πολιτών που ήταν σε άλλες περιοχές της χώρας και τώρα επιστρέφουν στη Ρόδο. Εκτιμούμε πως η μετάλλαξη βρίσκεται εδώ  με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων», τόνισε .

«Για την μετάλλαξη Όμικρον περιμένουμε απαντήσεις για τα δείγματα που έχουμε στείλει στην Αθήνα», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Ρουμάνη από τα 177 κρούσματα του κορονοιού που διαπιστώθηκαν χθες τα 110 ιχνηλατήθηκαν στο νοσοκομείο της Ρόδου.

«Πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί είτε έχουμε κάνει το εμβόλιο  ή όχι», τόνισε.

Ο κ. Ρουμάνης αναφέρθηκε και στους εμβολιασμούς υπογραμμίζοντας πως 32.000  άτομα έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου.

Όπως τόνισε περισσότερα  από 88.000 άτομα έχουν εμβολιαστεί στη Ρόδο .

Σε ερώτηση αν έπρεπε  τελικά να γίνει lockdown ο κ. Ρουμάνης τόνισε:

«Η κυβέρνηση έχει ισχυρά αντανακλαστικά και δικαιοσύνη στα μέτρα. Το σημαντικό είναι να είμαστε όλοι γεροί και υγιείς για να πάμε στο καλοκαίρι και να καταφέρουμε και την οικονομική ανάκαμψη. Αν εφαρμόσουμε τα μέτρα θα τα καταφέρουμε. Οι ειδικοί ξέρουν εμείς απλώς υλοποιούμε τα μέτρα»

Το νοσοκομείο πάντως σύμφωνα με τον κ. Ρουμάνη  μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε πίεση  λόγω αύξησης των κρουσμάτων. Σε αυτή την περίοδο νοσηλεύονται 17 άτομα.