Ανανέωση:

Bλάβη στην κύρια μηχανή παρουσιάστηκε σε επιβατηγό τουριστικό σκάφος όταν αυτό έπλεε από την Κω προς την Κάλυμνο. Το σκάφος ρυμουλκήθηκε στην Κάλυμνο από άλλο πλεούμενο. Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ”, μέχρι αποκατάστασης της βλἀβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοίας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί. Επίσης κινήθηκε η διαδικασία για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων για τη ρυμούλκηση άνευ ενημέρωσης της Λιμενικής Αρχής. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και θαλάσσια  ρύπανση.

Πιο αναλυτικά από  υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοινώθηκε ότι:

Διαπιστώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου, η ρυμούλκηση του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ” Ν.ΚΑΛ. 171 από έτερο Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή έξω από το λιμένα Καλύμνου, χωρίς σχετική ενημέρωση της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του πλου του “ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ” με δύο (02) μέλη πληρώματος, από το λιμένα ν. Κω προς το λιμένα ν. Καλύμνου, παρουσιάστηκε βλάβη στην κύρια μηχανή του και κατόπιν αυτού, αιτήθηκε συνδρομή από παραπλέον Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος, το οποίο προέβη σε ρυμούλκηση του ανωτέρω σκάφους.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ”, μέχρι αποκατάστασης της βλἀβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοίας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, και κινήθηκε η διαδικασία για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων για τη ρυμούλκηση άνευ ενημέρωσης της Λιμενικής Αρχής, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 158 total views,  2 views today