Μεγάλος θόρυβος έχει προκληθεί στο πανελλήνιο από τον θάνατο της 55χρονης γυναίκας που δεν είχε εμβολιαστεί εξαιτίας των καταγγελιών στις οποίες έχει προβεί η οικογένεια της.

Ο σύζυγός της μάλιστα υποστηρίζει ότι ο θάνατός της οφείλεται στη διασωλήνωσή της.

Πρόκειται, σύμφωνα με το Mega, για μια 55χρονη μητέρα ανήλικου παιδιού που έχασε τη ζωή της μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο του νησιού και η οποία δεν είχε κάνει το εμβόλιο

 Η γυναίκα που εισήχθη στο νοσοκομείο με κορονοϊό και είχε χαμηλό οξυγόνο, δεν ήθελε να διασωληνωθεί με τον σύζυγό της να επισημαίνει ότι διασωληνώθηκε χωρίς τη θέλησή της και ότι η διασωλήνωση την οδήγησε στον θάνατο.

Με δηλώσεις του στο skyrodos.gr ο διοικητής του νοσοκομείου κ,. Γρηγόρης Ρουμάνης τόνισε πως ζητήθηκε και ελήφθη εισαγγελική παραγγελία για να διασωληνωθεί  γιατί έτσι έπρεπε να γίνει για την υγεία της.

«Στην κυριολεξία “δολοφονήθηκε” στα 55 της χρόνια νεότατη. Στις 24 Ιουλίου ημέρα Τρίτη εισήλθε στο Νοσοκομείο Ρόδου με αναπνευστικά προβλήματα και χαμηλό οξυγόνο. Εκεί διασωληνώθηκε παρά τη θέληση της. Τα γνωστά, κανένας δεν υπέγραψε τη διασωλήνωσή της που την οδήγησε στον θάνατο», αναφέρει ο σύζυγος της 55χρονης.

Η αδερφή της αναφέρει όσα διαδραματίστηκαν μέχρι η 55χρονη να διασωληνωθεί:

«Μου το είπαν αν δε διασωληνωθεί, μου είπαν, θα πειραχτούν τα ζωτικά της όργανα, γιατί μπήκαμε με χαμηλό οξυγόνο. Δεν έχει καμία σημασία ότι αρνήθηκε (σ.σ. να τη διασωληνώσουν) επειδή φοβόταν αυτό ακριβώς, τη διασωλήνωση. Μας έλεγαν όμως ότι υπάρχει 50% πιθανότητα να επιβιώσει κι έτσι λοιπόν υπέγραψα εγώ για να διασωληνωθεί.

Ήταν εκτός εντατικής και το ΕΚΑΒ αρνιόταν να τη μεταφέρει. Γιατί δεν χωρούσε, λέει, στην κάψουλα. Τους έλεγαν (οι γιατροί) είναι απόλυτα διακομίσιμη. Και στον ΕΟΔΥ το λέγαμε και στο ΕΚΑΒ και δεν τους ενδιέφερε. Και καθυστέρηση στην καθυστέρηση έγινε αυτό που έγινε με την άρνησή τους. Και στο τέλος την σκοτώσανε.

Είναι μια άλλη κουβέντα αυτή, το εάν εγώ αποφασίζω να εμβολιαστώ ή όχι. Το θέμα είναι η περίθαλψη και το ενδιαφέρον εκτός κι αν είναι τιμωρητική η πολιτική τους; Να βγουν και να πουν ότι εμείς με τους ανεμβολίαστους δεν θα ασχολούμαστε μαζί τους.

Αν είναι αυτό να βγουν και να το πουν. Δηλαδή αν η αδελφή μου επέλεξε να μην εμβολιαστεί, είναι δικαίωμά της. Κι εξάλλου ο μισός κόσμος είναι ανεμβολίαστος. Θα πούμε τώρα αν είχε εμβολιαστεί αν θα σωζόταν; Είναι αυτό το θέμα μας;», σημειώνει η αδερφή της 55χρονης.

Τι λέει η διοίκηση του Νοσοκομείου Ρόδου

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Γρηγόρης Ρουμάνης

Μιλώντας στο skyrodos.gr o διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου Καρπάθου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης  τόνισε ότι:

Εμείς κάναμε ότι ήταν δυνατό για να σωθεί η γυναίκα. Ζητήσαμε και λάβαμε εισαγγελική εντολή για να διασωληνωθεί γιατί έτσι έπρεπε για την υγεία της. Ήταν αναγκαίο αυτό. Νοσηλεύθηκε επί πολύ καιρό στο νοσοκομείο και προσπαθήσαμε να τη στείλουμε σε νοσοκομείο αναφοράς προκειμένου να νοσηλευθεί εκεί . Ωστόσο λόγω βάρους δεν μπορούσε να μπει στην ειδική κάψουλα. Την νοσηλεύσαμε στην ειδική κλινική μέχρι να γίνει αρνητική στον κορονοιό και να πάει στην Αθήνα. Όταν έγινε αρνητική μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ και εκεί πέθανε».

Ο διευθυντής της Α Παθολογικής Κλινικής του ΓΝΡ

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε ο Διευθυντής της Α Παθολογικής Κλινικής κ.Στέλιος Καραταπάνης.

«Για το περιστατικό αυτό έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια. Η γυναίκα δεν κατέστει δυνατό να μπει στην ειδική κάψουλα για να μεταφερθεί σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα ή αλλού. Επικοινωνησα μέχρι με τον κ.Τσιόδρα για να μπορέσουμε να τη στείλουμε στην Αθήνα χωρίς να μπει σε κάψουλα.  Η απάντηση  όμως ήταν αρνητική.  Δεκαπέντε ημέρες προσπαθούσα,  Μας είπαν ότι για να φύγει από την Ρόδο χωρίς να  μπει σε κάψουλα έπρεπε να γίνει αρνητική στον ιο. Όταν έγινε αρνητική τη βάλαμε στη ΜΕΘ και μετά πέθανε», τόνισε

 

 2,127 total views,  4 views today