Με το Νόμο 4643/2019 που πέρασε η ΝΔ, ουσιαστικά έχει ακυρωθεί  το κριτήριο πρόταξης του υποψήφιου ντόπιου εργατικού δυναμικού όπως αποκαλύπτει με γραπτή δήλωση του ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ κ.Νεκτάριος Σαντορινιός με αφορμή την απάντηση που έλαβε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας .

Το ζήτημα είναι αν όλοι οι βουλευτές γνώριζαν  ότι υπάρχει πλέον νόμος. Επιπλέον όμως εγείρονται κ αι ερωτηματικά για την εφαρμογή του καθώς για  προσλήψεις στη ΔΕΗ σε άλλη περιοχή της χώρας, ελήφθη υπόψη για την επιλογή των εργαζομένων το κριτήριο της εντοπιότητας !

«Όποιος σήμερα υπερασπίζεται την πρόταξη της εντοπιότητας στις προσλήψεις της ΔΕΗ, δεν έχει παρά να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση, ώστε να προβλέπεται στο νόμο.Τα υπόλοιπα είναι κούφια λόγια», υπογράμμισε ο κ. Νεκτάριος Σαντορινιός.

«Η απάντηση που έλαβα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καιη οποία διαβιβάζει την επιστολή του Πρόεδρο Δ.Σ. της ΔΕΗ, είναι απολύτως ξεκάθαρη: Με το Νόμο 4643/2019 που πέρασε η ΝΔ, ουσιαστικά ακυρώνεται  το κριτήριο πρόταξης του υποψήφιου ντόπιου εργατικού δυναμικού.

Επομένως, οι βουλευτές και η Κυβέρνηση της ΝΔ επέβαλλαν στη ΔΕΗ ένα νέο τρόπο προσλήψεων στον οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται η  πρόταξη της εντοπιότητας για τις μόνιμες προσλήψεις στη ΔΕΗ.

Αντ’ αυτού, η εταιρεία πλέον θα προσλαμβάνει το προσωπικό αορίστου χρόνου, όπως σημειώνεται, «με βάση τις διατάξεις του Νόμου αυτού, καθορίζοντας τα απαιτούμενα προσόντα και τα κριτήρια επιλογής και μοριοδότησης σύμφωνα με τις ανάγκες και τις εσωτερικές της διαδικασίες». 

Με λίγα λόγια, οι κάτοικοι της Ρόδου θα αρκεστούν σε μια απλή μοριοδότηση, ενώ στόχος της εταιρείας είναι να διασφαλίσει «ότι η κάλυψη των αναγκών της θα γίνεται από προσωπικό με τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα και τις κατάλληλες δεξιότητες», δηλαδή προσλαμβάνοντας άτομα με μεγαλύτερη εμπειρία από άλλα μέρη της χώρας.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ διαλύει μια πολιτική που εφαρμοζόταν επί χρόνια ώστε να εγκαθίστανται οι κατά τόπους σταθμοί παραγωγής. Όποιος σήμερα υπερασπίζεται την πρόταξη της εντοπιότητας στις προσλήψεις της ΔΕΗ, δεν έχει παρά να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση, ώστε να προβλέπεται στο νόμο.Τα υπόλοιπα είναι κούφια λόγια».

 

 

 196 total views,  4 views today