Συνέντευξη  έδωσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχη Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νεκτάριος Σαντορινιός , στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο» της ΕΡΤ και στους δημοσιογράφους Γιάννη Σκάλκο και Κώστα Λασκαράτο. Αναλυτικότερα:

 

  • Η χώρα χρειάζεται μια πολιτική αλλαγή με προοδευτική κατεύθυνση – Οι εκλογές είναι η μόνη λύση

«Μας κατηγορούν στελέχη της Κυβέρνησης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επανειλημμένως ζητάει εκλογές. Φυσικά και αυτό δεν ισχύει. Ζητάμε ΤΩΡΑ εκλογές γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα. Δεν ενδιαφέρεται για το τί συμβαίνει στα Νοσοκομεία, δεν την νοιάζει αν οι πολίτες ζουν το σύνδρομο της «τρίτης εβδομάδας» (το όποιο εισόδημα τελειώνει στην τρίτη εβδομάδα του μήνα), δεν συνειδητοποιεί ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ασφυκτιούν. Αντιθέτως, καταθέτει έναν Προϋπολογισμό με μειωμένες δαπάνες για την Υγεία και για την καθολική αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας».

«Το 2014 η χώρα μας δεν μπορούσε να δανειστεί, και η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δεν είχε «κλείσει» τις δεσμεύσεις του 2ου μνημονίου. Σήμερα, η χώρα μπορεί να δανειστεί φθηνά και έχει «πρόσωπο» στις αγορές, αφού -ως Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια το 2018. Για πρώτη φορά στην νεότερη ιστορία, μία Κυβέρνηση άφησε αποθεματικά –και όχι καμένη γη-».

«Σήμερα, είναι ξεκάθαρο ότι η χώρα χρειάζεται μια πολιτική αλλαγή με προοδευτική κατεύθυνση και τις αντίστοιχες πολιτικές. Ολόκληρη η Ευρώπη οδηγείται προς τα εκεί, μόνο εδώ έχουμε μείνει αγκυλωμένοι στις νεοφιλελεύθερες και συντηρητικές επιλογές».

  • Ο κ. Μητσοτάκης πολιτεύεται με τις πλάτες των δημοσκοπήσεων αντί να σκύψει στα προβλήματα της κοινωνίας

«Στις παρούσες δύσκολες συνθήκες που όλοι βιώνουμε,  ο Πρωθυπουργός πολιτεύεται με τη μέθοδο των δημοσκοπήσεων και, γενικότερα, με τρόπο που δεν αγγίζει την κοινωνία. Όμως, οι δημοσκοπήσεις,αν βέβαια είναι αξιόπιστες, καταγράφουν μόνο την εικόνα μιας συγκεκριμένης χρονικής στιγμής, δεν καταγράφουν τις ανάγκες  της κοινωνίας. Το να τις χρησιμοποιεί ως επιχείρημα ο Πρωθυπουργός, μας δείχνει πόσο μακριά είναι αυτή η Κυβέρνηση και ο ίδιος, από τα κρίσιμα προβλήματα των πολιτών της χώρας μας».

 

  • Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δημιούργησε ένα covid-οποιημένο ΕΣΥ οδηγώντας τις ανάγκες τακτικών χειρουργείων σε ιδιωτικές κλινικές

«Λόγω της πανδημίας, η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το σχέδιό της για την ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

«Το 2015 παραλάβαμε 438 ΜΕΘ, τις αυξήσαμε σε 568 και προσλάβαμε 260 ιατρούς και  400 νοσηλευτές για τις ΜΕΘμέσα σε μνημονιακέςσυνθήκες. Η σημερινή Κυβέρνηση επαίρεται ότι άνοιξε 180 ΜΕΘ.Όμως: Οι 45 ήταν ήδη έτοιμες αλλά δεν είχαν στελεχωθεί με προσωπικό, και οι υπόλοιπες είναι από ιδιωτικές δωρεές. Όσες έξτρα ΜΕΘ υπολογίζουν, είναι αυτές των ιδιωτικών κλινικών, που ουσιαστικά δεν είναι διαθέσιμες αφού δεν έχουν παραλάβει ούτε έναν ασθενή με covid. Ο λόγος είναι, ότι θέλουν να κρατήσουν τον ιδιωτικό τομέα «καθαρό» για να προωθούν εκεί τα τακτικά χειρουργεία που δεν πραγματοποιούνται όλο αυτό το διάστημα στα δημόσια νοσοκομεία. Αποτέλεσμα, σήμερα και σ’ αυτές τις δραματικές συνθήκες, οι πολίτες να καταφεύγουν αναγκαστικά στις ιδιωτικές κλινικές. Αυτή είναι η αντίληψη της ΝΔ για την Υγεία: να ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα και να μπορεί να επιβιώσει όποιος έχει να πληρώσει».

 

 

 

 172 total views,  2 views today