Η επιστρεπτέα προκαταβολή να μην είναι επιστρεπτέα δήλωσε σήμερα ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νεκτάριος Σαντορινιός με αφορμή το αίτημα που διατυπώνεται από τους εστιάτορες.

«Δεν μπορεί να μιλάμε για δανειοδότηση επιχειρήσεων που βρίσκονται στο φάσμα της καταστροφής εδώ και δύο χρόνια. Από την πρώτη στιγμή είχαμε δηλώσει πως  δεν γίνεται να επιστραφούν τα χρήματα της επιστρεπτέας προκαταβολής. Πρέπει να είναι  μη επιστρεπτέα η προκαταβολή στο σύνολο της. Οι επιχειρηματίες της εστίασης προσπαθούν απλά να επιβιώσουν», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σαντορινιός δήλωσε πως η σεζόν δεν ήταν εύκολη για τους εστιάτορες .

«Οι  τουρίστες δεν έμπαιναν εύκολα τα εστιατόρια. Οι περισσότεροι ήταν στα ξενοδοχεία τους . Είναι αναγκαίο να στηριχθεί η εστίαση και γενικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς υπάρχει ένα άτυπο lockdown σε πολλούς συμπολίτες μας», τόνισε.

Για τους εμβολιασμούς ο κ. Σαντορινιός τόνισε:

«Η κυβέρνηση υποτίθεται ότι προσπαθεί να αυξήσει τους εμβολιασμούς. Ταυτόχρονα δεν υπάρχει δυνατότητα για εμβολιασμούς. Στη Ρόδο οι πολίτες κλείνουν ραντεβού στα μέσα Ιανουαρίου. Το σύστημα υγείας δεν μπορεί να ανταποκριθεί και η κυβέρνηση δεν το στηρίζει»

Με αφορμή τους πανηγυρισμούς για τους μειωμένους συντελεστές ο κ. Σαντορινιός  κατηγόρησε την κυβέρνηση για απάτη αφού το ειδικό καθεστώς μπορεί να επανέλθει γρηγορότερα.

 196 total views,  4 views today