«Δεν κατανοώ τους λόγους που η κυβέρνηση δεν  επαναφέρει άμεσα τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ. Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ κατοχυρώθηκαν στο μόνιμο καθεστώς. Εμείς όμως είμαστε στο προσωρινό»,δήλωσε στον Sky  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νεκτάριος Σαντορινιός.

Όπως εξήγησε ο κ. Σαντορινιός η  διάταξη που επιτρέπει στην Ελλάδα να εφαρμόσει τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ από τώρα  υπάρχει.

«Αν υπάρχει εξίσου η πολιτική βούληση να επανέλθει το ειδικό καθεστώς δεν κατανοώ γιατί θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2025.Το μόνο που θα αλλάξει είναι ο αριθμός πάνω στο σχετικό άρθρο ενώ το κείμενο είναι το ίδιο. Αυτός που λέει ο κ. Σταικούρας είναι μεταχρονολογημένη επιταγή πέραν της συνταγματικής θητείας της κυβέρνησης του», είπε ο βουλευτής.

Όσο για το επιχείρημα περί  «δημοσιονομικής δυνατότητας», ο κ. Σαντορινιός είπε πως είναι ένα χοντρό ανέκδοτο.

Όπως τόνισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να καταργήσει τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ με τις ψήφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

«Τότε η οικονομική κατάσταση ήταν σε κακή κατάσταση ενώ δεν είχαμε και αποθεματικά. Ψάχναμε να βρούμε λεφτά για μισθούς και συντάξεις. Αφήσαμε μαξιλαράκι ρυθμίσαμε το χρέος και η χώρα είναι εκτός μνημονίω ενώ μπορεί και δανείζεται με χαμηλά επιτόκια», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σαντορινιός αναφέρθηκε και στην παρέμβαση του τμήματος Δωδεκανήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου χθες για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ.

 

 424 total views,  2 views today