Οι λεγόμενοι “Προεδρικοί” του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκονται στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα ανασυντάσσονται και στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που είχαν την περασμένη Κυριακή, συζήτησαν το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία, στα  συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς, αλλά και την ανάγκη ηλικιακής ανανέωσης των στελεχών. Καθορίζοντας παράλληλα τον στόχο που πρέπει να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το επόμενο διάστημα, ανέφεραν ότι το κόμμα τους θα πρέπει να επιδιώξει να είναι πρώτο στις εκλογές.

Περισσότεροι από 40 βουλευτές -μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του κόμματος Νεκτάριος Σαντορινιός- και στελεχών του κόμματος συνεδρίασε η προεδρική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για ανασύνταξη δυνάμεων.

Ο κ. Σαντορινιός μιλώντας στον sky επιβεβαίωσε πως η συνάντηση έγινε μεταξύ της προσκείμενης στον Πρόεδρο “πτέρυγας”, λέγοντας χαρακτηριστικά: Αν κάποιος θέλει να το σκιαγραφήσει, ναι είναι το κομμάτι του κόμματος, το οποίο ουσιαστικά ακολουθεί την προτροπή του Προέδρου Α. Τσίπρα, προκειμένου να κάνουμε το μεγάλο μετασχηματισμό του κόμματος προς τη μεγάλη προοδευτική παράταξη.

Αναλυτικότερα ως προς το περιεχόμενο της συζήτησης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου επισήμανε ότι: “Συζητήσαμε τον τρόπο που παρεμβαίνει το κόμμα στο δημόσιο διάλογο, τις προγραμματικές αποφάσεις που πρέπει να παρθούν, αλλά και το μεγάλο ζητούμενο που είναι η δημιουργία της μεγάλης προοδευτικής παράταξης στη χώρα μας και που το επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει να πρωταγωνιστήσει και σε κυβερνητικό ρόλο, διότι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί σήμερα η Κυβέρνηση, δημιουργεί πολλά προβλήματα στην κοινωνία, στους εργαζόμενους και θα πρέπει να αλλάξει πολύ σύντομα”.

Ερωτηθείς τέλος, αν η ανασύνταξη δυνάμεων στο ΣΥΡΙΖΑ την παρούσα χρονική περίοδο γίνεται, εκτιμώντας ότι ο Πρωθυπουργός θα πάει σε εκλογές μέσα στο Φθινόπωρο, ο κ. Σαντορινιός τόνισε τα εξής:

Νομίζω ότι οι εξελίξεις είναι τέτοιες και σε οικονομικό, αλλά και σε υγειονομικό επίπεδο, αλλά και σε εθνικό, οι οποίες θα οδηγήσουν αργά ή γρήγορα την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε εκλογές. Ο τρόπος με τον οποίο έχει διαχειρισθεί τα οικονομικά ζητήματα για τα εργασιακά ζητήματα, αλλά και την οικονομία οδηγεί σε αδιέξοδο την κοινωνία, αλλά τελικά και την ίδια την Κυβέρνηση. Έχουμε δει το φοβερό να πανηγυρίζει η Κυβέρνηση, επειδή πέτυχε έλλειμμα και μάλιστα πολύ μεγάλο…Θεωρώ ότι και οι κινήσεις του ανασχηματισμού, δείχνουν έναν εκλογικό αιφνιδιασμό…”, είπε καταλήγοντας.

 

 593 total views,  2 views today