Για το θέμα με την άτυπη δομή φιλοξενίας των μεταναστών και προσφύγων στα παλιά σφαγεία, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ από την Κυβέρνηση σε 26 νησιά, το νέο σήμα του ΣΥΡΙΖΑ και την ερώτηση 40 βουλευτών του κόμματός του για τον “αποκλεισμό” πολιτών από τα social media των υπουργείων, μίλησε σήμερα στον sky ο βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός.

 

Για την αύξηση των μεταναστών στη Ρόδο

Για το θέμα αυτό, ο κ. Σαντορινιός τόνισε ότι “ενώ είχε περιορισθεί ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούντο στα παλιά σφαγεία, πληροφορούμαι ότι έχει τριπλασιασθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και το κακό είναι πως πρόκειται για μία εντελώς άτυπη δομή που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ούτε καν υγειονομικά πρωτόκολλα, δεν υπάρχει ούτε καν η δυνατότητα να σιτιστούν αυτοί ο άνθρωποι, αλλά ούτε και ο έλεγχος όπως θα έπρεπε να γίνεται.

Πρέπει να ασχοληθεί το υπουργείο από τη στιγμή που έχει αρχίσει να αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός  και μάλιστα πρέπει να δούμε ότι έχουν αλλάξει και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της μεταναστευτικής κίνησης, παρατηρώντας ότι βρίσκονται κυρίως στα νότια της χώρας, κυρίως προς τις περιοχές Ρόδου, Χάλκης, Καρπάθου. Άρα θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα από το αρμόδιο υπουργείο”.

Για το νέο σήμα του ΣΥΡΙΖΑ

Για το νέο σήμα του ΣΥΡΙΖΑ που από χθες έχει “τρολάρει” μεγάλη πλειοψηφία των χρηστών των social media παρομοιάζοντάς το με το σήμα της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν, ο κ. Σαντορινιός σχολίασε:

“Το αστέρι είναι ένα σήμα αγωνιστικό, αφορά την Αριστερά κι έχουν τα περισσότερα σοσιαλιστικά κόμματα. Άλλωστε το σήμα βρισκόταν και πάνω από τις τρεις σημαίες στο προηγούμενο σήμα μας. Θεωρώ ότι η ουσία του σήματος, αφορά τις έννοιες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης τα οποία βρίσκονται στα πέντε άκρα του αστεριού. Νομίζω ότι είναι ένα όμορφο σύγχρονο σήμα του αστεριού. Το θέμα είναι τι φέρει η αλλαγή στην ουσιαστική πολιτική, το αστέρι δίνει την αγωνιστική διάθεση”.

Για την ερώτηση των “40” 

Εξηγήσεις απο την κυβέρνηση για τον χειρισμό των social media ζητούν 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (μεταξύ των οποίων και ο ίδιος), υποστηρίζοντας πως οι διαχειριστές των λογαριασμών που διαθέτουν τα υπουργεια στα κοινωνικά δίκτυα αποκλείουν (μπλοκάρουν) πολίτες.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση που κατατέθηκε στην Βουλή και υπογράφει σχεδόν η μισή ΚΟ της αξιωματικης αντιπολιτευσης αναφέρεται πως «Παρατηρούνται διαρκώς, ιδιαίτερα σε λογαριασμούς συγκεκριμένων υπουργείων, φαινόμενα μόνιμου αποκλεισμού και διαγραφής χρηστών, οι οποίοι, προφανώς, σχολίασαν κάποια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ δεν λείπουν και περιπτώσεις κατά τις οποίες οι κρατικοί λογαριασμοί δημοσιεύουν αναρτήσεις που πόρρω απέχουν από τον σκοπό της επίσημης ενημέρωσης». Συνεχίζουν δε υποστηρίζοντας: “Καμία ερμηνεία δεν δικαιολογεί την παραπάνω πρακτική, καθώς υιοθετείται και προωθείται με αυτόν τρόπο μια ιδιοκτησιακή αντίληψη του κράτους, κατά την οποία, κατά παράβαση κάθε αρχή της δημοκρατίας και του πλουραλισμού, μόνο οι αρεστές φωνές επιτρέπονται, ενώ οι υπόλοιπες καταδικάζονται σε σιγή”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Με το Διοικητή του Νοσοκομείου συναντήθηκε ο Ν. Σαντορινιός

Ο κ. Σαντορινιός τόνισε στον sky ότι “Δεν έχουμε μοναρχικό πολίτευμα και οι πολιτικές που ασκούνται, επιδέχονται και κριτικής. Θα έπρεπε να επιτρέπονται τέτοια σχόλια, γιατί δεν έχουμε μοναρχία και οι πολιτικές επιδέχονται και κριτική και μία τάση κριτικής -μη κακοηθών σχολίων- μπορεί να γίνονται”, ενώ κληθείς να απαντήσει στο σχόλιο του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ ότι τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου θα μείνουν χωρίς δουλειά, απάντησε με αρκετή δόση ειρωνείας:

“Να μιλάει για τρολ η ΝΔ είναι προκλητικό. Μάλλον αν ψάξει κανείς στο wikipedia τον όρο τρολ, θα έχει δίπλα το σήμα της Νέας Δημοκρατίας”.

Για την ανακοίνωση του ΕΝΦΙΑ για τα μικρά νησιά

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού η χώρα μας βγήκε οριστικά από τα Μνημόνια ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα νησιά με πληθυσμό μέχρι 1.000 κατοίκους. Τη συγκεκριμένη δέσμευση, δυστυχώς- και οφείλουμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας- δεν προλάβαμε να την υλοποιήσουμε. Διατηρώντας την όμως σα θέση του κόμματος, την επαναφέραμε στη Βουλή με τροπολογία, το καλοκαίρι του 2019, όταν η ΝΔ μοίραζε εκπτώσεις εκατομμυρίων σε κατέχοντες περιουσίες άνω των 500.000 ευρώ.  Τότε η ΝΔ είχε απορρίψει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την απαλλαγή των μικρών νησιών της χώρας από Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, η οποία στοίχιζε μόνο 2,5εκ, ενώ την απέρριψε εκ νέου και φέτος το καλοκαίρι που επαναφέραμε την τροπολογία. Θεωρούμε θετική την, τελικώς, υιοθέτηση της πρότασής μας από την Κυβέρνηση και περιμένουμε να έχει μόνιμα χαρακτηριστικά και να μην εξαιρεθούν αναίτια μικρά νησιά».

«Οφείλουμε όμως, παράλληλα, να πούμε ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα της καταβαράθρωσης του ελληνικού τουρισμού και των οικονομιών των νησιών, η πρόταση της κατάργησης του ΕΝΦΙΑ σε συγκεκριμένα νησιά, δεν αρκεί. Είναι πίσω από τις καταστάσεις. Αυτή τη στιγμή τα νησιά μας και οι νησιωτικές επιχειρήσεις χρειάζονται ουσιαστική στήριξη. Ως μέτρο ενίσχυσης της νησιωτικής χώρας θα μπορούσε να είναι η σημαντική έκπτωση του ΕΝΦΙΑ και στα νησιά μέχρι 3000 κατοίκους, τα οποία επίσης φέτος βιώνουν μια άνευ προηγουμένου κρίση».

 1,882 total views,  2 views today