Στα  προβλήματα  που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky o πρόεδρος του τουριστικού τμήματος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Δημήτρης Σαράντης.

Αναλυτικότερα σε ότι αφορά την ενεργειακή φτώχεια και τις αυξήσεις στις τιμές ο κ. Σαράντης είπε:

«Το Εμπορικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου είναι από τα καλύτερα στην  Ελλάδα και διαθέτει και πολύ γρήγορα αντανακλαστικά.  Αυτό φαίνεται από τις κινήσεις που κάνουμε  όλοι μαζί με  επικεφαλής τον πρόεδρο του ΕΒΕΔ κ. Γιάννη Πάππου. Έχει σταλεί ήδη επιστολή σε τέσσερα υπουργεία. Το θέμα είναι υπό παρακολούθηση.  Γίνονται συμβόλαια αγοράς  θα πρέπει να πω  για το 2023  με 124 ευρώ όταν αγοράζαμε στα 17. Αυτό δείχνει και την κατάσταση. Εύχομαι να πάνε όλα καλά γιατί οι αυξήσεις δείχνουν άλλα πράγματα. Εμείς κάνουμε τα δέοντα γιατί η ακρίβεια στο ρεύμα καίει όχι μόνο τις επιχειρήσεις αλλά και τα νοικοκυριά. Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και σε συνεργασία με τα υπουργεία να αναζητούμε λύσεις», τόνισε.

Όσο για την επόμενη φάση ακρίβειας που είναι στις αρχές του νέου έτους έκανε  την ευχή να πάνε όλα καλά και με τις γεωπολιτικές εξελίξεις.

«Είναι θέματα τεραστίων συμφερόντων. Πρέπει να παρακολουθούμε με προσοχή για να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση.

Σε ερώτηση για το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για την επαναφορά των μειωμένων  συντελεστών του ΦΠΑ τόνισε :

«Δεν  χρειάζεται πανικός αλλά ψυχραιμία και σε αυτήν περίπτωση. Εμείς παλεύουμε για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ από την ημέρα που καταργήθηκαν. Δώσαμε απίστευτους αγώνες. Είναι καλό  να κάνουμε πολιτική και το λέω για το συγκεκριμένο κόμμα γιατί όταν είχε την ευθύνη έκανε κάτι άλλο. Να κάνουμε  λίγο υπομονή μήπως και καταφέρουμε να επανέλθει το ειδικό καθεστώς πιο νωρίς».

 

 203 total views,  2 views today