«Η χώρα μας βιώνει τις παραλυτικές συνέπειες του κολοβού δικομματισμού. Αυτή τη στιγμή η κοινοβουλευτική μας δημοκρατία δεν λειτουργεί με τρόπο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί υγιής. Η ΝΔ κυβερνά χωρίς αντίπαλο δηλαδή χωρίς αξιωματική αντιπολίτευση που θα μπορούσε να την απειλήσει  ενώ ο  ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει κανένα», δήλωσε σήμερα στον Sky με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή για την ανάδειξη νέας ηγεσίας  στο Κίνημα Αλλαγής ο πρώην υπουργός Οικονομικών και βουλευτής  κ. Φίλιππος Σαχινίδης

«Στην  περίπτωση της Ελλάδος δεν έχουμε καν δικομματισμό όπου το ένα κόμμα εναλλάσσεται το άλλο.  Από το 2019 και μετά η ΝΔ κυβερνά μόνη της και τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας και δεν μπορεί να την απειλήσει.  Πρέπει να ανατραπεί ο κολοβός δικοματισμός . Για να γίνει αυτό πρέπει να αναδειχθεί σε πρωταγωνιστή της πολιτικής ζωής της χώρας. Το μόνο πρόσωπο που έχει ηγετικό προφίλ και την ικανότητα να ενώσει και να επαναπατρίσει πολίτες είναι ο Γιώργος Παπανδρέου», τόνισε.

Ο κ Σαχινίδης τόνισε πως πρέπει να υπάρχουν πλέον κόμματα που να δίνουν στους πολίτες προοπτική.

«Με όσα ακούμε να συμβαίνουν στη ΝΑ Ευρώπη τις συνθήκες που δημιουργεί η χρόνια οικονομική κρίση και η πανδημία   και η ενεργειακή κρίση είμαστε αντιμέτωποι με προκλήσεις. Θα πρέπει να υπάρχου κόμματα που να προσφέρουν στους πολίτες μια προοπτική. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει δοκιμαστεί τόσα χρόνια και δεν έχει δώσει στίγμα ότι υπάρχει προοπτική για τη χώρα παρά το γεγονός ότι έχει αμέριστη βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.  Είχε περιθώρια να ξεπεράσει τα προβλήματα μέσα από την κρίση πανδημία. Παρόλα αυτά ο πήχης έχει κατέβει πολύ χαμηλά.  Αυτή η παραλυτική ισορροπία πρέπει να ανατραπεί. Το μόνο πρόσωπο που μπορεί να το κάνει είναι ο Γιώργος Παπανδρέου», είπε.

Σε ερώτηση γιατί μπορεί να τα καταφέρει όλα αυτά ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ο κ. Σαχινίδης δήλωσε :

«Πριν από οκτώ χρόνια είχαν καλλιεργηθεί λανθασμένες προσδοκίες. Οι πολίτες διαπίστωσαν πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησαν τις ίδιες πολιτικές χωρίς καμία διαφοροποίηση. Τώρα ακούν τον Πρωθυπουργό να μιλάει για τον  κλιματικό νόμο και να επαίρεται. ΄Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου μιλούσε για την πράσινη ανάπτυξη έλεγαν πράσινα άλογα. Δεν ντρέπονται αλήθεια;  Σήμερα λένε για πρωτοπορία. Αν είχαν γίνει όλα αυτά που εμείς λέγαμε τότε δεν θα ήμασταν μπροστά σε τέτοια κρίση.  Δεν θα χρειάζονταν οι έλληνες πολίτες να πληρώνουν τόσο μεγάλους λογαριασμούς.  Η χώρα μας  είναι στη χειρότερη θέση σε ότι αφορά την ενεργειακή φτώχεια. Ένας άνθρωπος που είχε το όραμα και έχει τη δυνατότητα να μιλήσει για τις προκλήσεις του μέλλοντος μοιράζοντας με δίκαιο τρόπο τα βάρη προστατεύοντας αυτούς που είναι σε δεινή θέση είναι ο Γιώργος Παπανδρέου» .

Σχετικά με το γεγονός ότι η Ελλάδα οδηγήθηκε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κ. Σαχινίδης είπε:

«Η  Πορτογαλία η Ιρλανδία και η Κύπρος  είχαν Παπανδρέου ; Γιατί μπήκαν  στα μνημόνια ; Το γεγονός ότι η χώρα από το 1821 μέχρι το 2004 κατάφερε και συσσώρευσε 180 δις ευρώ και από το 2004 έως το 2009  έγιναν 300 δις δεν υπάρχει ευθύνη;  Και ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε για τέσσερα χρόνια πίσω από  την αριστερή του ταυτότητα.  Δεν είχε περιθώρια τότε ο κ. Παπανδρέου να δανειστεί. Πολλοί Έλληνες εγκατέλειψαν τη χώρα και  τώρα αγωνιούν για το αν υπάρχουν προοπτικές για να επιστρέψουν  πίσω.  Για αυτούς που είναι εδώ και εκείνους που έφυγαν ο κ.Παπανδρέου θέλει να δημιουργήσει προοπτική λέγοντας ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά και να κάνει το Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστή των εξελίξεων» .

 358 total views,  2 views today